01-01-07

Nodig eens een vogeltje uit...

voederhuisje   Het was me weer een drukte van jewelste vanmiddag op mijn terras. Wij wonen op een eerste verdieping, op zich niet raar, maar we zijn wel zo gelukkig om zomer én winter te kunnen genieten van een mooi groot terras. Over de ganse breedte is een grote bak, waar conifeertjes voor de nodige privacy zorgen,  andere vaste planten zorgen voor kleur ...en seizoenen .
Ik moet wel zeggen dat die met de huidige winter die we nu hebben een beetje dooreen aan het raken zijn. Er staat een gele primula mooi te wezen en de krokusjes ernaast zijn jaloers en steken ook hun kopjes boven.
Tot en met verleden jaar was mijn terras in de winter wel wat saai. Een groot gedeelte van de mooie maar vorstgevoelige planten staan in de serre,  de kruidenetagère is in winterslaap. Vorig jaar heb ik een nestkastje gehangen, meer uit decoratieve overwegingen dan uit overtuiging dat daar iets kon van komen. En deze zomer hadden we een nest mezen, op amper 2 meter van mijn schuifdeur-annex keukenraam. Toen zou de familie met zijn allen even op bezoek komen!!??
Dus moesten het hele terras reorganiseren, want we hadden schrik dat ze hun nest in de steek zouden laten.
National Geographics op een terras, één  hoog! Steeds meer vogeltjes vinden de weg naar ons en nu is het in de winter helemaal niet saai meer.
voederkrans 2

Ik heb een krans ineen geknutseld met appeltjes, vetbollen, nootjes en noem maar op. Het wordt door mijn vogelvolkje aardig bezocht, ook het snoepkastje met de nootjes wordt geapprecieerd!

En als ik dan zo aan mijn keukentafel naar buiten zit te kijken, dan voel ik me de rijkste en de gelukkigste mens van de wereld!
En er zijn geen tralies aan mijn volière, iedereen is vrij!

20:26 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: terras, vogels, hobby |  Facebook |

Commentaren

Jaja! Het geraakt hier mooi aangekleed op dit blogje, ik kan zien dat Nieuwjaardag lekker cocoonen was!
Liefs

Gepost door: Bientje | 01-01-07

Vogels in de tuin hebben is altijd leuk hé voor de kindjes.Ons dochter vind het altijd tof als er een vogel op het tuinhuisje zit

Gepost door: Angelique | 01-01-07

Goede morgen Jientje Ben een paar dagen afwezig geweest in blogland en daarom kom ik jullie nu pas een spetterend 2007 wensen.
Fijne dinsdag,groetjes

Gepost door: Etienne | 02-01-07

De commentaren zijn gesloten.