09-01-07

Over bloggen, internet en het digitale tijdperk

Mijn zusje Bientje heeft mij binnengeduwd in het digitale tijdperk. Ik was meer het type die haar foto's op het keukenkastje hangt, en een recept bij voorkeur in een boek ging zoeken. Chatten of e-mailen, daar heb je toch de telefoon voor, da's toch veeeel plezanter ? Aarzelend kwam ik blogland binnen . Inge , Angélique , cia , Etienne , Ann , Borriquito en easycookertje , jullie reikten me de hand en namen mee in jullie midden. Jullie laten mijn dagelijks in jullie leven kijken en meegenieten van jullie mooie momenten. Angelique en Bientje speelden voor Helpdesk, en dat is nog nodig, want elke dag verleg je weer een andere grens. Internet is een reusachtige bibliotheek , en een fotoalbum onder je vingertoppen . Ik vond al mijn eigen foto's terug, leerde ze in mapjes steken, corrigeren zelfs , al is dat nog niet altijd goed, maar kom.

Ik herontdekte humor ,( als je Mizzd regelmatig over de virtuele vloer krijgt, dan leer je snel, )  muziek, gekke trekjes en gekke bekjes . Herinneringen van vroeger, anekdotes van nu,mensen die door een hel gegaan zijn  , naar het hoge  Noorden en mensen die naar de hemel zijn gegaan  Het raakt je wel....

20:51 Gepost door Jientje in Web | Permalink | Commentaren (15) | Tags: blogperikelen, internet |  Facebook |

Commentaren

Héél mooi zus! En héél veel werk met al je linkjes!
Liefs

Gepost door: Bientje | 09-01-07

Linkjes, ok, dat ging in het begin ook niet, maar ik wil dat radiotje en dat gaat niet hé, zit hier al heel de avond ;;Grrrr

Gepost door: jientje herself | 09-01-07

HERontdekte je humor? Was je het kwijt dan? Niks van gemerkt! :-))) Maar ben blij dat je het door mij herontdekte dan...het leven is zoveel gemakkelijker met humor...! :-)
Ik hou van je terugkijkende blikjes op het bloggen...herken er heel veel in! Heb vorig jaar, toen ik op vakantie was, een gedicht laten plaatsen op mijn blog, door mijn zusje, waarin ik beschreef hoe ik in blogland verzeild ben geraakt. Elke dag een stukje...iedereen vond dat ook heel leuk om te lezen. :-)))
Ga maar lekker door met bloggen jij Jientje...het is hier heel aangenaam vertoeven hoor!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-01-07

Woehahahahahahahahahahaaaaaa!!! Die??? hahahahahahhaaaa! Ja de h en de a zijn het meest versleten op mijn toetsenbordje ! :-)))) Ik lach graag...maar niet zonder reden hoor...het is geen opgeklopte vrolijkheid! Alleen maar echte!
En jammer dat je dingske niet meer hebt meegemaakt...zij had precies hetzelfde gevoel voor humor als ik en we hebben wat afgelachen! Echt hele avonden in een deuk gelegen! Ik mis haar nog ENORM! Echt jammer dat ze gestopt is...hoop dat ze ooit nog weer eens herbegint! Zo zie je maar...compleet vreemden van elkaar en toch raak je aan elkaar gehecht! Ja ja...dat blogwereldje...! ;-)
Groetjessssssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-01-07

Ja zus, er gaat een nieuwe wereld voor ons open hé?

Gepost door: lena | 09-01-07

Als ik nu maar eens alleen een muziekje kon posten GRRRRR

Gepost door: jientje | 09-01-07

Ach die muziekjes... ik was er gisteren ook pas achter hoe dat moest...maar ergens zat het toch niet goed, want in mijn onderste balk kreeg ik steeds 'gereed maar met fouten op de pagina'...heb ze er maar weer afgegooid hoor! Ik ben al blij als m'n pc 'smorgens gewoon opent hahahahahaha! digibetisch tot en met!
Doeidoeiiiiiii!

Gepost door: mizzD | 09-01-07

;-) Het is fijn je te helpen waar ik kan en ja bloggen is leuk en ik moet zeggen dat je met sommige bloggertjes toch een band hebt en we zijn nog niet zo lang bezig wat zal dat dan niet zijn als we een paar jaren verder zijn.Ja met jouw muziekje kan ik je niet helpen ik heb het nog niet uitgeprobeerd.Nog een fijne avond verder

Gepost door: Angélique | 09-01-07

het is... hier inderdaad leuk vertoeven in blogland...
Heb hier ook al dikwijls in een deuk gelegen en zelfs 's nachts komt het voor dat ik plots in de lach schiet... midden in de nacht... om een of andere leukerd (waaronder inderdaad MiddD...) die iets hilarisch of grappig schreef. Leuk toch; het kan zo deugd doen. Hier en daar lees je ook triestige dingen en daardoor verdwijnen onze eigen kleine zorgen dan in het niets... Voor mij werkt het alleszins positief!!
Dank je voor de link... de periode dat ik door de hel ging is gelukkig voorbij en het rare is dat ik dat nu pas besef dat ik het toen niet gemakkelijk had. Liefs en nog een fijne avond Jientje

Gepost door: lucretia | 09-01-07

leuk Zo vormen we toch een leuke bende die alleen maar kan uitbreiden.
Als nieuwelingen zullen we af en toe onze helpdesks wel nog nodig hebben,hé.

Gepost door: easycooker | 10-01-07

daar heb je een punt! Voor mij is het ook allemaal nieuw en vind het tof van mezelf dat ik de stap heb gezet. Maar ik heb ook heel veel moeite met mijn blogje om het in elkaar te boksen. Ik ben namelijk ook een 'digibeet'!
Jou blogje ziet er prachtig uit en ik kom er graag vertoeven ook al zet ik niet altijd een reactie.
heel veel liefs a3eindje

Gepost door: a3eindje | 10-01-07

Goede morgen Jientje Het is in de echte wereld belange soms zo plezant niet als hier in de virtuele wereld. Hier kom je nog mensen tegen die willen helpen en je hoeft er zelfs niks voor terug te doen.
Prettige woensdag en hoop dat je hier nog veel plezier beleeft.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 10-01-07

leuk gedaan hé en je ziet, samen staan we sterk en komen we er wel! veel plezier nog!

Gepost door: ann | 10-01-07

bientje hey Jientje

ik heb een probleem met de blog van je zus. Ik zie alleen maar een ontzettend grote zwarte poes op haar blog. Geen enkel postje kan ik nog zien (sinds zo'n 3-4 dgen). HEb jij dat ook?
Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 10-01-07

De Virtuele Wereld ik had nooit gedacht dat ik ooit zo bloggen....en...we bloggen met plezier, knuffeltje Vivke

Gepost door: Viv & Woeffie | 10-01-07

De commentaren zijn gesloten.