13-02-07

Ik ben een linksepoot...

Ik ben een " linksepoot" ,

hand_13

 

hoewel je dat op het eerste zicht niet zou zeggen ...

Als ik iets moet schrijven dan doe ik dat rechts, en een schaar

naaien19

 

neem ik ook in mijn rechterhand...Maar daar zitten de nonnen uit mijn kindertijd voor heel veel tussen !

In die tijd werd die slechte gewoonte gewoon afgeleerd, want je was

een levende nachtmerrie voor al wie je handvaardigheden probeerde bij te brengen !

Nu hoorde ik laatst op de radio dat linkshandige mensen meestal creatieve mensen zijn, en ze hadden er een uitleg voor. Als linkshandige noodgedwongen moeten omgaan met rechtshandige voorwerpen MAAKT je creatief !! Want je bent van kleinsaf aan gewoon om de dingen dan maar om te draaien, ondersteboven te houden  of wat dan ook .. eender welke manier te zoeken om dit of dat klusje te klaren .Zo had ik het nog nooit bezien, maar 't is waar !!

naaien6

Voor mij geen linkshandige muizen, scharen ,of kurketrekkers, dank u zeer !

Dank zij de nonnen heb ik leren mijn plan trekken en" foefelen" en ben ik dus blijkbaar creatiever geworden dan dat ik van nature al was !

Waar ik al helemaal nooit bij stilgestaan heb is dat ik eigenlijk ook linksvoetig

ben.......Goh, 'k had al helemààl nog nooit van dat woord gehoord !

 

Linksvoetige voetballers zijn naar het schijnt heel duur, want ze doen alles in spiegelbeeld, en voor een tegenstander dus moeilijk in te schatten !

Wat een mens allemaal leert door te Googelen... Jammer dat ik geen voetballer ben...

13:32 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (20) | Tags: eigenaardigheidjes |  Facebook |

Commentaren

oei oei ... waren die nonnen intertijd zo fanatiek ... ? Pffffffffff ...

Gepost door: klaverke | 13-02-07

Ah ja! Ik heb dat vaker gehoord dat linkshandigheid niet zo gewaardeerd werd...hier op de gwone scholen (zonder nonnen dus) ook hoor...moesten ze ook verplicht rechtshandig schrijven! Maar dat is wel al een tijdje geleden. Mijn jongste broer is linkshandig en die doet alles dus gewoon met links. En wij hadden om de peueterspeelzaal wel scharen voor linkshandigen...maar die peuterschaartjes knippen sowieso slecht dus dat haalde niet veel uit! hahahahahhaaa!
Linksvoeters...daar hoor je alleen van bij voetballers inderdaad...maar ik kon als kind ook maar met één voet steppen...als ik dat met de andere probeerde viel ik om! (heb er nog een littekentje van onder mijn neus!) En je kunt ook vaak slechts met 'één kant' op je fiets stappen...anders om is 'raar'! En wat te denken van een schoudertas....ik kan die alleen om mijn rechterschouder hebben! Leuk onderwerp!
Maar of je er erg creatief van wordt als je linkshandig bent...dat weet ik niet hoor!
Groetjesssssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Jientje, was jij een voetballer geweest, dan was je nu misschien een wereldvedette. En dat allemaal dankzij de nonnekes.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 13-02-07

Links Hey Jientje,
Mijn jongste dochter is ook linkshandig, tot grote trots van mijn moeder, want dat heeft ze aan haar kleindochter doorgegeven.
Creatiever kan ze zijn, maar zeker volhardender.
Mijn mama kan ook vreselijke verhalen vertellen over de nonnen destijds.
Gelukkig zijn de tijden veranderd, maar de littekens zijn er vaak nog, hé.
Ik wens je een fijne avond,

Gepost door: Cindy | 13-02-07

Die nonnetjes, waren héél venijnig.. In het tweede leerjaar hadden we Zuster Anne-Marie, een pinguïn van zeker bijna 2 meter ( toen in mijn ogen hé ) en ze klopte met de knokkels van haar ( zal wel rechterhand geweest zijn , hoop ik ) op mijn hoofd, juist op het punt waar je schedel aaneengroeit . Ze deed het met Nazi-precisie, en dat deed zéééééér !!! Anyway... ik ben buiten schrijven en knippen nog zo linkshandig als dat het maar kan, je leert dat immers niet af, allee ik toch niet ? Al je instincten en reflexen blijven immers links hoor, al folteren ze je half dood !!!

Gepost door: jientje herself | 13-02-07

Mij hebben ze dat ook afgeleerd en ik heb een tijdje zowel links als rechts geschreven. Werd mijn éne hand te moe, dan gebruikte ik gewoon mijn andere! Alles doe ik links, eten, knippen, strijken,.... en alles met gewoon materiaal voor rechtshandigen, dat went!
Btw, die foto van papa en Valérie was mooi ingeplakt in mijn album hoor, ik was 20 in '84 hé!
Liefs

Gepost door: Bientje | 13-02-07

Hoi Sis, Die zuster Anne-Marie, die heb ik laatst nog aangehaald op jouw of Bientjes blogje, maar ik kon me haar naam niet meer herinneren. Wat een tang was dat!!!!!!!

Gepost door: lena | 13-02-07

Ah ja...maar wat jij bedoelt... en wat ik doe, dat is allebei creatief hè, alleen dan op een ander vlak! Kunst is het niet wat ik doe hoor...een beetje knutselen is het! Kunst is wat Beesken maakt...Kunst met een grote K vind ik dat. Creatief bezig zijn kan dus met je handen en je hoofd...en bij jou komt er dan ook nog wat creatiefs uit om op tafel te zetten...ik vind het knap hoor...dat kan ik beslist niet!
Enne... dat fontanelletje van jou, daar zal wel eelt op zitten hè, van die gemene knokkels van die non...djeezes, wat een praktijken!!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Hey Jientje
Brrr nonnekes. Je had er goede exemplaren tussen, maar ook hééél venijnige. Waarom waren die toch zo ? Ik kan er ook vlot over meespreken. Jou hebben ze nog een voordeel bijgebracht hè (ze moesten eens weten).
Zeg en ik heb inderdaad even geëxperimenteerd met andere layouts om dan toch maar weer bij het vertrouwde terecht te komen.

Gepost door: ceecee | 13-02-07

Ik konkelefoes helemaal niks! :-) En een Sarah maken met stekeltjes?? Nee hoor...één Saar is wel genoeg! Dacht een tijdje geleden dat Bientje de oudste zus was en toen mailde zij me dat jij dat was...en dat je 8 jaar ouder was dan zij! (wat dus volgens mij helemaal niet klopt! :P) Allemaal heel open en eerlijk hoor! Maar als jij niet wilt weten wanneer je precies 50 wordt...dan mag je dat helemaal zelf weten van mij hoor...ik doe zelf niet zo moeilijk over m'n leeftijd, maar ja...ik ben dan ook nog niet zo ouddddddddddddddd! WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAHHAAA!!!!
Doei Jientje! :-)))

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Btw... hadden we nu JOU op je paard gezet??? hahahaha!

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Hihihihih! Nou...maak je maar niet druk dan! En die Saar van mij komt Nederland niet uit, dus wees gerust, die komt jou mooie uitzicht van je balkon niet verpesten hoor! :-))) Je zussen zullen wat anders moeten verzinnen om jouw gedenkwaardige leeftijd te gaan vieren! (en aangezien bientje niet eens weet van welk jaar jij bent, zal het wel loslopen! hahahahahahha!)
En als ik na 8 maanden op Belgische blogs vertoeven nog niet wist wat 'goesting' was, dan las ik met m'n ogen dicht! hahahahahahaaaa!
Dag Jientje...zijn we nou weer vriendinnetjes?? :-)))))

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Oeioeioeioeie! We hebben nog een beetje tijd tot in oktober hé sis?!
Leuk hé bloggen?!
Vooral als er zo'n exemplaartje als MizzD tussen zit hé?! En ook als je zussen ertussen zitten hé?!
Hihihihi
Liefs

Gepost door: Bientje | 13-02-07

Hahahahahahhaaa! Did I hear my name used in vane??? hahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Zag je reaktie bij bientje... hahahahahahahahahaaaaa jij laat je toch wel heel erg gauw op de kast jagen hè! hahahaha! uuuhhhh...op je paard zetten of hoe jullie dat ook noemen! whahahahaahhhaaa!!

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Hihihihihi... had die reaktie bij bientje daar juist voor jóu gezet hahahahahhaaa! opdat je zou denken dat er gekonkelefoest werd...hahahahhaaa! bientje ligt volgens mij allang te slapen...in volledige onwetendheid! hahahahaahaa! Dus had ik je toch een beetje op je paard hè! :-))))))))
ps. wat ben je nog laat op...zit je op een rond getalletje te loeren? hahaha!

Gepost door: mizzD | 13-02-07

Nah... geen speciaal tulpenlinkje voor jou dan op mijn blog...heb ik hem maar zelf gevangen! :-)))
Welterustennnnnnnnnnnnn!

Gepost door: mizzD | 14-02-07

Wie beschuldigt mij hier van konkelfoezen??? Ik heb niets gedaan. Was gaan werken!!!
Je bent veel te wantrouwig zusje!!

Gepost door: lena | 14-02-07

:-))) Jullie ook daar hé ... :-))) !
Groetjeeeeeeeeees !
PS: ik maak direkt een wederlink. See youuuuu ... :-) !

Gepost door: klaverke | 14-02-07

Goede morgen Jientje Eerst en vooral wens ik jou een hele fijne Valentijndag toe... hopelijk kanje daar van genieten !!!

Wat die linkshandigheid betreft. Ik heb twee van mijn dochters die "gedeeltelijk" linkshandig zijn. Aan tafel bvb nemen ze alles met de linkerhand. Om het hen niet te moeilijk te maken dekken wij dan bvb ook altijd alles "anders". Het bestek wordt aangpast aan hun "manier van eten" en we geven hen ook steeds een plaats aan tafel waar zij het minst hinder ondervinden...
Wij "passen" ons dus volledeig aan aan hun "gewoontes" en wees overtuigd dat ze dat naar waarde kunnen apprecieren...

Maak er nog een leuke dag van hé ...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 14-02-07

De commentaren zijn gesloten.