20-02-07

 Een tipje van de sluier...

Ik heb van een lieve schattige, onschuldige curieuzeneuze zonder mededogen het nieuwe interieurstokje gekregen...

De bedoeling is om een paar leuke spulletjes of favoriete hoekjes uit je interieur aan de bewoners van Blogland te laten zien ..

Oei, oei, waar moet ik dan beginnen.. of eindigen ??

We zijn begonnen met een sinaasappelkist als salontafel, echt waar ! Toen we vijf en twintig jaar geleden zijn gaan samenwonen zijn we allebei van nul begonnen.. Geleidelijk aan hebben we onze spulletjes bijeengesprokkeld en aan alles hangt een verhaal !
Toen kon je nog héél veel mooie spulletjes vinden, simpelweg op de rommelmarkt ! We maakten er onze hobby van om in het weekend op zoek te gaan, en kwamen altijd wel met iets naar huis..Een eierdopje, een kurketrekker, oud keukengerief, een Keulse pot ...Het blééf niet bij één exemplaar, het werden heuse verzamelingen..

IMG_1599
 

Tussen de living en de keuken, op een plank hangt onze collectie Keulse potten.

Op die manier is de keuken toch een beetje afgeschermd . De potten doen tevens dienst om vanalles in op te bergen, houten lepels, spatels, pollepels, bestek .. Alles binnen handbereik langs de kant van de keuken , decoratief langs de kant van de living..

IMG_1589
Hier zie je een gedeelte van de verzameling kurketrekkers , uitgestald op mijn oude winkeltoog . IMG_1588

Er zijn er ook verwerkt in de guirlande met wijnranken achter de pop..

De guirlande en de pop zijn allebei zelfgemaakt zoals nog zoveel spulletjes bij ons thuis. Een gezellig interieur is altijd mijn passie geweest, ik heb er zelfs een tijdje mijn beroep van gemaakt.. Dit is slechts een tipje van de sluier, maar ik neem me voor om af en toe iets anders te laten zien, met weer een nieuw verhaal ...Na veel gepieker en rijp beraad heb ik besloten om mijn stokje door te geven aan Patsy .

12:18 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (10) | Tags: stokje, interieur |  Facebook |

Commentaren

bedankt Jientje Ik ben stelselmatig mijn favoriete blogjes aan het bekijken. Vreemd hoeveel een mens mist op een paar dagen tijd...
Ik zou je graag willen bedanken voor de lieve wensen, zet ik vanavond ook op mijn blogje.
Reacties plaatsen bij mij is niet meer mogelijk, en heb al verschillende keren Skynet Support gevraagd om dit in orde te brengen, zonder resultaat.
Ik doe voorlopig nog rustig aan, moet wel, en besef dat ik onnoemelijk veel geluk heb gehad. Ik denk dat er in jouw hemelhuisje een engelbewaarder zit voor mij.
Groetjes,

Gepost door: cindy | 20-02-07

Ah ja... daar hou ik ook wel van, van zulke knusse hoekjes in huis. En van verzamelingen! Mijn olifantjes- en nijlpaardenverzameling heeft al eens op mijn blogje gestaan en die staan hier werkelijk overal! :-)
Mijn oma had ook een aantal keulse potten en mijn moeder ook. Ik vind die altijd mooi om te zien. Je kurkentrekkerverzameling is wel apart...wij zijn echt een verzamel-familie maar kurkentrekkers heeft hier nog niemand verzameld! :-))) Is leuk hè, hoe zo'n verzameling groeit.
Ik ben benieuwd naar de rest...maar die krijgen we dus vanzelf wel eens te zien ooit hè!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 20-02-07

*** Ik ben ook zo'n verzamelaar. Kindermisboekjes, theepotten in de vorm van een huis (staan even op zolder nu), oude postkaarten van ons dorp, oude postkaarten van Amerikaanse Cockers,... Gelukkig neemt dat allemaal niet zoveel plaats in en kan er veel in de kast in plaats van erop. Mijn ventje zou anders gek worden. Hij is nogal een pietje precies, maar dat heb je al gezien aan mijn werkplekje. Hij krijgt het anders op z'n zenuwen van mijn hoopjes zoals hij ze noemt. Ik noem dat ordelijke wanorde. Ben heel curieus naar het vervolg van je interieurperikelen. Groetjes!

Gepost door: nana | 20-02-07

Het lijkt me... alleen maar gezond hoor jientje! :-))))))))))))
Doeidoeiiiiiii!

Gepost door: mmmmmmizzD | 20-02-07

Lasagna natuurlijk! Als je nu eens met je cursor over mijn fotootjes gaat dan zie je lasagna verschijnen....
Mooie gekende hoekjes voor mij hier!
Liefs

Gepost door: Bientje | 20-02-07

Hahahahahhahahaaaa! Aagjeeeeeeeeee!!! :-))))

Gepost door: mizzD | 20-02-07

Tjaaaaahhhh ... ... voor mij kan het vandaag niet meer kapot natuurlijk, iemand die mij lief en schattig noemt, zoals ik ben natuurlijk, hahahahahaha.
... wij zijn ooit eens begonnen met in elke stad waar we overnacht hebben een klein glaasje te kopen, de collectie bestaat nog maar wordt niet meer aangevuld.
... wat die Barbie-kleur betreft, tenzij je dit grappig bedoelde, kan ik niet echt volgen. Heb die foto samen met Wietje enkele keren bekeken en vergroot en voor ons is dat rood. OK als je detaillistisch wil zijn kan je het diep donker-roze noemen, maar ja dan wordt dat beertje ook bordeaux ipv rood, enz, enz.
... maar zoals reeds gezegd, mag jij na zo'n lieve aanvang van je postje mijn blog een mix van geel en groen noemen, hahahahahahahahaha.
Zoete groetjes

Gepost door: Breydel | 20-02-07

Jientje Ik kom je een fijne avond toewensen.
Mooie verzameling heb ben jullie al.
En voor morgend een fijne woensdag.
Lieve groetjes
Angélique

Gepost door: Angélique | 20-02-07

Misschien ... ... efkes de kleuren van je pc bijstellen of heeft de hond die toets eraf geknaagd ?

Gepost door: Breydel | 20-02-07

En wij...... ..... kennen die andere plekjes ook hé!!
Groetjes!!!
P.S. Loopt het kraantje al wat minder??

Gepost door: lena | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.