28-02-07

Is dat nu echt zo onnozel?

Ik ben een ramp met strijkijzers, ik durf hier niet zeggen hoeveel ik er in al die jaren al versleten heb... Mijn persoonlijk record staat op één uur ! ( jawel )

strijken

De oorzaak van al die ellende , dat is kalk ( ja, en ik waarschijnlijk hé )

Maar als het erop aan komt raad te geven wat te doen is blijkbaar geen één strijkijzerfabrikant het eens ! Volgens de ene gebruik je gewoon water uit de kraan, volgens de ander fifty-fifty, vroeger moest het altijd met gedemineraliseerd water, maar wat ik ook doe, het resultaat is altijd vroeg of laat....... prftt,prffffftt......... een bruine vlek !

Liefst op een groot laken, en dan liefst als je klaar bent en nog heel eventjes liefdevol over de bovenkant gaat.. Je weet wel, daar waar je 't meteen ziet !
Niks is slimmer dan mensen , maar zij moeten leven, zei mijn memeetje altijd.

Awel, ik heb er iets op gevonden, ik heb geen last meer van kalk , want ik doe er geen water meer in !!!

Denk eens even mee na over dit ...
We steken de was in de droogkast, en verbruiken heel veel energie om de was te drogen. Heel dikwijls is de was dan eigenlijk al véél te droog, maar dan doen we water in een strijkijzer, om ze weer nat te stomen, en de ingedroogde kreukels er weer proberen uit te krijgen !!
Is die redenering niet een klein beetje krom ?

Pas op , ik wil mijn droogkast absoluut niet kwijt, ik heb ook graag een lekker donzige badhanddoek !

 

En alles wat gewassen is gaat erin... maar voor eventjes, tien minuutjes, een kwartiertje.. Gewoon om nog eens goed te luchten en te ontkreuken, zeker niet helemaal droog !

In mijn strijkijzer doe ik geen water meer, al lang niet meer. Geen geppppppprrrrftt meer op mijn gestreken lakens !!  Ik strijk mijn lichtvochtige was met een droog strijkijzer, en het resultaat mag gezien worden, zeker weten ! Geen dure stoomgenerator-opblaasbare-plank-systeem voor mij !

En is dat nu zo onlogisch , of onpraktisch ? Ik vind alvast van niet !

18:35 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (10) | Tags: huishouden |  Facebook |

Commentaren

Jientje, Ik ben eventjes komen bijlezen. Toen die mannen op de maan liepen, was ik twaalf jaar en één maand en ik weet begot niet meer waar ik toen was en wat ik toen deed. Ik heb die beelden vaak op tv gezien, maar of ik ze ook "live" gezien heb weet ik niet meer.
Zelf ben ik geen expert in het strijken. Maar volgens mij heb ij dé oplossing gevonden voor de kalk in je stijkijzer. Inderdaad, niets is slimmer dan een mens die leeft. En vooral : niemand is slimmer dan Jientje die strijkt.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 28-02-07

Ik vind dat alvast... ook heel logisch klinken! Ik heb nog een andere oplossing...gewoon zo min mogelijk strijken! Lakens??? Die heb ik nog nooit gestreken...alleen het tafellaken dat met kerst op tafel ligt, dat wel!
Tja...huisvrouw van likmevessie hè...maar ik heb dan ook alleen maar hoeslakens...dat elastiek trekt die kreukels er wel uit! hahahahaa!
Ik heb ook nog nooit een stoomstrijkijzer gehad...ik heb een gewoontje...kostte 29 gulden en ik heb het al zo'n 20 jaar denk ik! Maar dus weinig gebruikt hè! hahahahaa! :-)))))
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 28-02-07

Slimme zus! maar ik heb graag een dikke wolk stoom... en die komt er bij mij ook al lang niet meer uit hoor!
Heb ook al verschillende strijkijzers versleten!
Liefs

Gepost door: Bientje | 28-02-07

Mama mia ... ... nu moet ik hier al over strijken praten.
Allez dan, voor ik Wietje leerde kennen streek ik altijd zelf. En ik kan bevestigen, vooral als ik witte hemden voor 't werk streek, dat dat vies bruin water er STEEDS uit kwam als het hemd al voor 99% gestreken was, NOOIT vroeger.
... wat "peristaltische beweging" betreft, er is altijd wel ergens een eerste keer dat je een woord leert kennen zeker, mijn schoonbroer zit in een quiz-groepje dat zich zo genoemd heeft, vandaar dus.
Groetjes

Gepost door: Breydel | 28-02-07

Klopt ik neem het heet uit de drookast en nog vochtig en strijk het onmiddelijk is zo gedaan...liefs viv

Gepost door: viv | 01-03-07

Ik vind het alvast héél logisch klinken.. Wij hebben een strijkijzer waar je gewoon kraantjeswater in doet, maar ik zet de stoomtoevoer wel altijd op het minimum.
Nu moet ik ook wel zeggen dat de hoeveelheid kalk die in het water zit in Mechelen beduidend minder is dan die in Leuven, wat natuurlijk ook een invloed zal hebben..
Och ja, als de oplossing maar werkt, da's het voornaamste!

Gepost door: CIA | 01-03-07

Strijken, iets wat ik helemaal niet graag doe. maar het moet gebeuren helaas.
Nu, lakens strijk ik niet hoor, als je die op je bed legt, gaan de kreuken er toch grotendeels uit, en als je slaapt, zie je het niet. haha.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 01-03-07

Geen problemen mee... ...mijn strijkmadam haar ijzer doet het perfect. Groetjes!

Gepost door: nana | 01-03-07

Kalk stoomstrijkijzer Ik gebruik het water uit mijn condes droger,geen last meer van kalk

Gepost door: Jef | 08-12-07

Kalk stoomstrijkijzer Ik gebruik het water uit mijn condes droger,geen last meer van kalk

Gepost door: Jef | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.