28-02-07

Is dat nu echt zo onnozel?

Ik ben een ramp met strijkijzers, ik durf hier niet zeggen hoeveel ik er in al die jaren al versleten heb... Mijn persoonlijk record staat op één uur ! ( jawel )

strijken

De oorzaak van al die ellende , dat is kalk ( ja, en ik waarschijnlijk hé )

Maar als het erop aan komt raad te geven wat te doen is blijkbaar geen één strijkijzerfabrikant het eens ! Volgens de ene gebruik je gewoon water uit de kraan, volgens de ander fifty-fifty, vroeger moest het altijd met gedemineraliseerd water, maar wat ik ook doe, het resultaat is altijd vroeg of laat....... prftt,prffffftt......... een bruine vlek !

Liefst op een groot laken, en dan liefst als je klaar bent en nog heel eventjes liefdevol over de bovenkant gaat.. Je weet wel, daar waar je 't meteen ziet !
Niks is slimmer dan mensen , maar zij moeten leven, zei mijn memeetje altijd.

Awel, ik heb er iets op gevonden, ik heb geen last meer van kalk , want ik doe er geen water meer in !!!

Denk eens even mee na over dit ...
We steken de was in de droogkast, en verbruiken heel veel energie om de was te drogen. Heel dikwijls is de was dan eigenlijk al véél te droog, maar dan doen we water in een strijkijzer, om ze weer nat te stomen, en de ingedroogde kreukels er weer proberen uit te krijgen !!
Is die redenering niet een klein beetje krom ?

Pas op , ik wil mijn droogkast absoluut niet kwijt, ik heb ook graag een lekker donzige badhanddoek !

 

En alles wat gewassen is gaat erin... maar voor eventjes, tien minuutjes, een kwartiertje.. Gewoon om nog eens goed te luchten en te ontkreuken, zeker niet helemaal droog !

In mijn strijkijzer doe ik geen water meer, al lang niet meer. Geen geppppppprrrrftt meer op mijn gestreken lakens !!  Ik strijk mijn lichtvochtige was met een droog strijkijzer, en het resultaat mag gezien worden, zeker weten ! Geen dure stoomgenerator-opblaasbare-plank-systeem voor mij !

En is dat nu zo onlogisch , of onpraktisch ? Ik vind alvast van niet !

18:35 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (10) | Tags: huishouden |  Facebook |

27-02-07

Waar was je, en wat deed je ??

20 juli 1969...

Ik was net geen twaalf jaar oud, en samen met mijn papa en zus Lena waren we op bezoek bij onze favoriete groottante, de jongste zus van mijn grootmoeder.
Ik ging daar heel graag naartoe, ben daar zelfs nog op vakantie geweest, als ik me goed herinner. Tante Madeleine had een televisie, iets wat we zelf thuis toen nog niet hadden .Zo'n toestel was op zich natuurlijk al héél aantrekkelijk en interessant in die tijd, maar er was méér !! Er was wereldnieuws die dag, een kleine stap voor een mens... een grote sprong voor de mensheid !!

Noorderlich tanw maanlandingWe bleven kijken en vergaten de tijd !
Toen we weer thuis kwamen was het al ver voorbij onze bedtijd....
En we zullen vast en zeker heel erg opgewonden verteld hebben over de beelden die we gezien hadden... We werden in ons bed gestopt, en nog geen half uurtje later door een wanhopige papa er terug uit gehaald !!
Maar wat was er dan ondertussen wel gebeurd ?? Papa had, waarschijnlijk geïnspireerd door de beelden uit de ruimte....
ruimtevaart19

er ene laten vliégen  !!! Man, man, man, enne , ja hij kon ( en kan ) er wat van !! Beter in de wijde wereld dan in mijn nauwe buik, zal hij gedacht hebben!

O jee, niet normaal !! Maar mama wàs al een beetje over haar toeren omdat we zo laat thuisgekomen waren, en dit kon er echt niét meer bij !! Ze kregen een rél, ook niet normaal ...Lena en ik zaten huilend op de trap, we dachten dat onze ouders de volgende morgen uiteen zouden gaan !! Mama wou niet meer bij papa slapen , en wij moesten haar tot andere gedachten brengen ..Een klein drama in ons kinderleven .... een grote gebeurtenis voor de mensheid !!
1988931896_1999998249_apollo

21:08 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (12) | Tags: nostalgie, humor |  Facebook |

26-02-07

Een beer blijft nooit alleen...

Mijn berenverzameling begon met een heel klein mini-beertje voor Neeltje.

IMG_1475
Het is het beertje dat rechts op de foto aan haar voetje ligt . Neeltje moest nog een knuffelbeertje krijgen om helemaal "af" te zijn, en we gingen ernaar op zoek op de rommelmarkt. In plaats van eentje...kwam ik er al meteen met drie naar huis ..En dat was het begin.Iberen
Ik bracht er mee van op reis, het kleintje hier heet Muffy Vanderbear, de jongste telg uit het gezin van Cornelius en Alice Vanderbear... Hij komt helemaal uit Florida, en was het enige beertje dat ik kon vinden zonder kleren, ik vond toen de opgedirkte Amerikaanse stijl helemaal niet mooi !!
Al gauw kreeg ik ze cadeau ook, alleen bleef het op de duur niet meer bij kleintjes !
Bientje leerde me ze zelf te maken, mijn eerste beertje is gemaakt uit een oud jasje van mij !! Er zijn er nog vele gevolgd... De gele heb ik zelf gemaakt, en de baby-face met de grote crèmekleurige strik, naast Professor Blogovski ook !
beren2Ze hebben alletwee een muziekje..Professor Blogovski houdt me nu gezelschap op mijn computerstekje. Hij draagt een brilletje en hij heeft een boek met echte prentjes... Met een sleutel in zijn zijkant kan je hem opwinden, dan speelt hij  " My Way ", en zijn kopje draait van links naar rechts !!
Dit zijn er nog maar een paar hoor, wie ooit een beer in huis neemt weze gewaarschuwd.... ze nodigen allemaal een vriendje uit ...
en ze nemen je huis over , voor je het weet zitten ze overal, en ik kan 't weten !!

20:04 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (12) | Tags: interieur, beren |  Facebook |

25-02-07

Laat het niet waar zijn !!

fennies_animaties_plaatjes_jan_vis%20(46)

Vandaag ben ik helemaal niet in mijn sas ... Vandaag was a complete waste of time ! Moe, hangerig  ...prikkelbaar bovendien...

Ik heb het koud, en krijg maar niet warm !

fennies_animaties_plaatjes_jan_vis%20(43)

Laat het niet waar zijn hé, morgen weer "fris en fruitig"  laat ons hopen !!

19:28 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (8) | Tags: ziek |  Facebook |

24-02-07

Mmmm, wat gaan we eten vandaag ?

Voor de meesten is het nu weekend, maar ik heb er nog eentje te gaan !!

Druk in de kaaswinkel op zaterdag ......
Hollandse kazen, Franse, Italiaanse, Spaanse.......
Koeiemelkse, van geit , van schaap... Of juist van alle drie samen ?Witschimmels, zoals een Brie of een Camenbert, maar er zijn er zoveel meer.
Rauwe melk , gepasteuriseerd, gethermiseerd?

Blauw geaderd, ..een Engelse Stilton, een Danish Blue, Roche Baron uit Frankrijk, heel zacht en romig, of liever een pittige Roquefort ? Had u dan graag de artisanale of de gewone ?

Dan zijn er nog de gewassen korsten, met hun eigezinnig geurtje... Livarot of Munster...of iets ertussenin ?

Kazen met seizoenen, zoals een Vacherin , gerijpt in sparrenhout..

Zoveel mensen, zoveel kazen, zoveel smaken..

fr_j11_12

Franse bergkazen ..de ronde platte vorm heet " tomme".. En iedere streek heeft wel zijn Tomme. Tomme d' Alsace, ..de Montagne...de Pyrenées...Tomme d'Abondance, geheten naar het koeieras die de melk produceert...

Waar heb je vandaag zin in, een heel romige Italiaanse Artavaggio, mmm, de naam alleen al van die Italiaanse kazen... Parmiggiano Reggiano, Lariano Speziato, Piave Vecchio (vrij vertaald zoiets als oude steen !! ) Het water komt in mijn mond als ik een stukje afsnijd !!

Wat zouden we vanavond eens eten ? Een kaaschoteltje... gezellig op de bank, met een glaasje rode wijn en een stukje stokbrood........
Geen gedoe meer in de keuken... Zàààlig... Meer moet dat niet zijn !!

13:03 Gepost door Jientje in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kaas |  Facebook |

23-02-07

Hunks for breakfast !

De jacht ging verder, maar bij mizzD was ik net te laat !

mizzd 37

 

Evengoed proficiat hoor mizzDke!! Je weet ons altijd weer te boeien !!

Daarom mag je delen in de hunkskes, die is alvast voor jou !

timbarnett2027ik

Gespierd, donker haar, beetje borsthaar... alleen de six-pack kan beter, maar een gegeven hunk mag je niet......

chrisevans918hs3tdNummertje twee,...et voilà , ..Madame est servie !!Nu nog dat zusje hé, die wou kontjes, ja... 's zien....
imagesassinaboxHow about an ass in a box, da's toch echt  EEN GAT in de markt, niet?? Nee, niet goed?
EX%20HUNKS%20ROMAIN%20FROMENT%201%20BLK%20N%20WHT%20UNSIGNED%20RESIZED

Ik weet het , den dezen heeft er al eens opgestaan, en den dezen vind ons mizzD dan weer niet goed...

hunks 2Moeilijke mensen.......tsss...
21145527102Lel4jIb_45_05dat vind ik wel "schoontjes"... Ik mag ook iets hebben hé, enne, rood onderbroekje voor op de lichtblauwe blog !!
Mmmm , wat hebben we nog ? Ach ja, lichtblauw onderbroekje ook nog . Zo, 'k ben er ver zeker, hoeveel heb ik er nu ?
1000066593336a00b8ea0723c81bc000c225223773549d-75si
HunkS

Wow, da's precies een blikvanger hé den dezen ?? Dan zijn dit misschien een klein beetje meer grijze figuren, maar al bij al ook niet slecht ...

kerr138jq3uql15jpg5uy6rh
Zo dames, dat was het, ik denk dat  ik mijn huiswerk goed gemaakt heb !!
Nu nog maken dat mijn andere zus morgenvroeg lekker kan slapen... Om hoe laat zou ik het ontbijt serveren ??
 

07:00 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (19) | Tags: rond getalleke, hunks |  Facebook |

22-02-07

Hunkeren ....

Het begon allemaal heel onschuldig
ceecee

...2000 bij Ceecee, ik pak dat getalleke...en ik denk...als ik dat postje nu eens een beetje opfleur, en Ceecee ook natuurlijk...Ik denk, ik trakteer met een hunk !

 Ik begin te googelen (dik tegen mijn goesting ) en na lang kiezen en keuren en knippen en plakken.. vind ik een foto met twéé van die spetters... 2000, dat verdient een bloemetje ( euh pardon, een hunkje , in dit geval dus twee.)

Nu wil dat lukken, dat ik ook nog een klein zusje heb die blogt,( dat was een achterkomertje, maar ze wilde al heel vroeg meedoen met de grote mensen..) Patat ja, zij ook hé natuurlijk !! En geen 2000 maar 10.000 !!!

naamloos

Nu trekt dat bijdehandje daar in Huisje Nietgauwtevree direct de conclusie dat ze er dan tien gaat krijgen , en ze plaatst al direct haar bestelling !!
Allee zus, begin maar te googelen hé !! En ik had zoveel werk, en ik heb de ganse dag niks anders gedaan als op getallekes jagen en hunkjes pakken ( euh, of omgekeerd, whatever !!!)  Als mijn mama dat leest hé !!
Ondertussen in het Hoge Noorden, is er daar ook eentje heel snel van haar griepvirusje verlost... nog 53 te gaan voor de zesduizend ( iets na negen uur ), en ze zit dus ook al op vinkenslag !! En die gekke Hollandse heeft er nog maar 27 te gaan maar dan voor de 37.000 !!!  't Is trouwens nog maar pas geleden bij haar ! Als dat zo voortgaat is't daar alle dagen feest, en kan ik  mijn blogje Hunkenhuisje noemen in plaats van Hemelhuisje !!

Maar 'k heb schoontjes gevonden hoor !! hmhm..

1129033_19_D


Met rode onderbroekjes, lichtblauwe, ...zonder ........hmmmmhmm !!

21:47 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (9) | Tags: rond getalleke, hunks |  Facebook |