14-03-07

 Daar bij die molen...

IMG_1664Dit is wat ik zie vanuit mijn keukenraam..
De molen van de buren op de achtergrond.
Wij wonen op het eerste verdiep in een appartement, en over de ganse breedte van het gebouw is een betonnen plantenbak van wel zeker één meter diep.Daar zorgen de conifeertjes aan de linker- en de rechterkant voor wat privacy.
Links is een muurtje met een étagère waar al mijn kruidenpotten opstaan. Alles begint al terug goed uit te schieten, en ik kan bijna niet wachten om er weer te kunnen van knippen. Verder op dat muurtje hangt ook het mezenestje.Ook dit jaar hebben ze hun intrek al genomen ..
Ons terras is eigenlijk verder een pottentuin, en het voordeel is dat je steeds kan schuiven en verzetten . Op die manier kan ik steeds de blikvangers van het moment in de "spotlights" zetten, en de minder mooie planten erachter verstoppen.
IMG_1648
 

Zoals dit groepje bijvoorbeeld. Links in de grote vierkante pot, de Rhododendron. IMG_1661Ook een nieuwe aanwinst is deze.. Zal mooi worden want hij staat vol knoppen en paarse bloemetjes.
IMG_1647

 

En dit is dan een ander groepje, met het hulstboompje als blikvanger.
IMG_1657

De fruitbak met de paaslelies en de primulatjes is stilletjesaan "op zijn retour" en mag zijn laatste decoratieve leven sluiten op de tuintafel. Mooi, met dat zonnetje er zo op !!

18:50 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (11) | Tags: terras, lente |  Facebook |

Commentaren

Mooooii!! Zoals dus gezegd, kom maar af als het bij jou klaar is!
liefs

Gepost door: Bientje | 14-03-07

schone, zeggen we in Brugge.Het begint bij iedereen te kriebelen hé dat mooie weer.

Gepost door: easycooker | 14-03-07

groen en vogelkes! Heb hier ook al stevig doorgedaan hoor! Paadje verlegd, plantjes verpot en gescheurd, herstekt en verplant, gesnoeid enzovoorts! En hier zitten drie verschillende koppeltjes in een zelfgemaakt nestje (duifjes in de boog van de regenpijp, die zijn nog aan het bouwen), koolmeesjes in de klimop, die hebben een mooi trechtervormig nestje gemaakt, en een soort wit met zwarte vogeltjes dat ik niet ken die hebben een soort kanootje gemaakt in de klimhortensia. Dan heb je natuurlijk ook nog het koolmeespaartje dat in het kastje gekropen is... zalig hé die vroege lente!

Liefs en groetjes
Inge

Gepost door: inge | 14-03-07

Een molen??? Kijk jij op een molen uit?? Zitten er nog wieken aan??
Het ziet er geweldig leuk uit daar bij jou op de terras! Mijn tuintje is in groot-onderhoud...het ziet er momenteel niet uit! En bovendien heeft de helft van mijn bollen geen bloemen gegeven...er moet eens wat vruchtbare grond bij denk ik...hopeloos dit voorjaar, die tuin! Volgend jaar beter! En wellicht de zomer al! Minder bomen, dus veel meer zon!! Heb zelf liever schaduw, maar de planten zullen een beetje meer zonlicht wel kunnen waarderen denk ik!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 14-03-07

Hier wordt het ook een terras met potten. Vorig jaar toen we hier juist kwamen wonen vroeg de huisbaas of we gras wilden of als hij het terras moest uitbreiden. Wij hebben voor het tweede gekozen. Zoals je zegt :"verschuiven naargelang ze bloeien en groeien" of minder mooie naar achter schuiven. Ja, ik zie het ook al voor me. Maar hier moeten we echt nog wachten om daar aan te beginnen, het weer wil echt nog niet goed mee.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 14-03-07

Het moet daar prachtig zijn..... Hawel nien, het moet daar mooi zijn op je terras; het is de eerste keer dak foto's van zie van je terras...Alléé..ik bedoel natuurlijk het "terras van je appartement)Je hebt er een prachtig iets van gemaakt. Proficiat. Je ziet dat je er altijd met volle goesting en overgave tegenaan gaat om het mooi te maken. Echt een gezellige plaats om te vertoeven. CHAPEAU. Ik ben blij dak er mee kan van genieten...Groetjes

Gepost door: me | 14-03-07

Wat een gezellig terras heb jij, Jientje ! Den Berre en ik zijn het erover eens om, eens de honden er niet meer zijn, het huis te verkopen en ook te gaan wonen op een appartement, qua gemak....maar dan wil ik wel eentje mét terras of ik word zot! Allé ik ben dat al, maar dan nog zotter;-))
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 14-03-07

Het was niet... de hunk die ik voor je in gedachten had, maar hij knipoogt inderdaad wel verleidelijk naar je hè! hahahahahhahaa! Kan je ventje vast niet ontevreden over zijn...komt ie net thuis en is het vrouwtje al helemaal in the mood for good lovin'....!!! whahahahahahahhhaaa!
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 14-03-07

@ mizzD Helaas, de wieken van de molen zijn er lang voor onze tijd, samen met het bovenste stuk al lang af ! Met de stenen van de afbraak van het bovenste stuk hebben ze naar het schijnt in de tijd drie kleine werkmanshuisjes kunnen bouwen.. Die muren zijn héééééél dik !
@me
Dan moeten jullie eens een gaatje prikken in jullie agenda hé ?

Gepost door: Jientje herself | 14-03-07

Ja...die dikke muren.. dat moet wel hè! De kracht van die draaiende wieken moeten ze kunnen houden...dat is niet niks hoor!
Wel grappig dat je naast een molen woont ...al zitten er dan geen wieken meer aan! hahahahhaha!
Doei!

Gepost door: mizzD | 15-03-07

Jientje, Jouw terras lijkt me een oase van groen en rust. Het moet heerlijk zijn om daar te vertoeven.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 15-03-07

De commentaren zijn gesloten.