18-03-07

Antwerpen viert vadertjesdag !!

Verhip, morgen is het weer zover, ik zal er nooit aan wennen denk ik!
In de provincie Antwerpen wordt vadertjesdag gevierd op St.-Jozef, op 19 maart. Die dag valt dus meestal gewoon ergens midden in de week, en elk jaar moet ik hals over kop nog snel iets verzinnen op de dag zelf!
Al meer dan vijfentwintig jaar probeer ik er de logica van te snappen. Ik ga hier heel Antwerpen en omstreken op mijn dak krijgen, maar na al die tijd moet het toch echt eens van me af..

Moedertjesdag wordt hier ook niet in mei gevierd zoals in de rest van (waarschijnlijk de wereld) - of minstens Europa dan...Hier is dat Vive Marie oftewel Onze Lieve Vrouw Hemelvaart op 15 augustus...

Nu, dat is iets logischer, de uitleg hier is dat Maria de moeder van alle moeders is... en dat ga ik niet tegen spreken! 15 augustus is dan ook een echte feestdag, en niet zomaar een verloren dag in de week!

Maar St.-Jozef dan, wat doe je daar mee ? Ze hebben mij gans mijn leven wijsgemaakt dat Maria "onbevlekt" was en dat diene kleine van de Heilige Geest was? Is het dan daarom dat ze vadertje hier zo tussen de plooien moefelen, zo verloren midden in de week?

Terwijl de rest van het land in mei of juni de moeders en de vaders viert, doen ze daar in de Provincie Antwerpen niet aan mee...Want hun moedertjes- en vadertjesdag zijn de échte, zeggen ze hier !!
Dit jaar is het dan ook nog een maandag...

Voor alle mama's en papa's in Antwerpen of daarbuiten, en voor iemand speciaal die nogal eens last heeft van maandagblues...

18:19 Gepost door Jientje in Muziek | Permalink | Commentaren (8) | Tags: maandag, feest |  Facebook |

Commentaren

Goh...toevallig! Die clip kwam ik vorige week ook tegen! Het viel me op dat die ene mama nogal aan de maat was...dat kon ik me helemaal niet meer herinneren van vroeger...zo zie je maar, dat je als kind op heel andere dingen let! :-)))
Antwerpen is nogal tegendraads dus wat vader- en moederdag betreft??? Ben jij effe in de goeie stad gaan wonen dan!!! whahahahahahhahhahahahahhaaaaa!
Goretjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-03-07

Ah zusje! En we zijn er al helemaal niet goed in om verjaardagen en zo te onthouden, ttz. we zijn er maanden en dagen op voorhand mee bezig dat we het niet mogen vergeten en op de dag zelf vergeten we het... En dan nog eens dit, verwarring alom!
Liefs

Gepost door: Bientje | 18-03-07

Logica.... De logica bij ons is helemaal zoek als het op moeder-en vaderdag vieren aankomt. Soms 2 maal per jaar, dan weer 1 maal of gewoon vergeten. Zo zie je maar, logica,.... bij ons is daar geen sprake van.

Gepost door: Margo | 18-03-07

mooie foto's! Amaai, ik heb genoten van de reportage van het mezennestkastje. Hier is het ook druk in ons kastje, en ik zou toch zooooo graag eens gaan piepen hé, maar ja dan zijn ze gelijk weg, dus dat mag niet... Nu kan ik er mij toch al een voorstelling van maken. Zooo benieuwd dat ik ben!

Liefs en groetjes,
inge

Gepost door: inge | 18-03-07

Hoi Sis, Dan kun je toch blijven vieren!! In mei en juni en in maart en augustus!! Altijd een excuus om iets te vieren! En dan heb je nog de verjaardagen, en ons verjaardagen,.... en ga zo maar door! Altijd feest, leuk toch????
Groetjes!!!!

Gepost door: lena | 19-03-07

hier is moederdag in februari Maar wanneer het vaderdag is in Noorwegen weet ik niet. Hier zullen we vaderdag in juni vieren denk ik. Zoals in West-Vlaanderen.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 19-03-07

Hé, hé,... ik las daarnet al bij Illona dat het vandaad Vadertjesdag is...
Bij ons is het dus nog even wachten tot in juni...
Alvast proficiat aan alle papa's ook voor diegenen die pas later worden gevierd...
Groetjesssssssssssss

Gepost door: lucretia | 19-03-07

verantwoording... Hé, bedankt voor je link!

Proficiat met je vaderdag !!!

Het was niet mijn bedoeling mijn tellerstand op te krikken, hoor (die stand laat me redelijk koud), maar ik had wel degelijk mijn redenen om één en ander aan te passen.

Gepost door: Paul | 19-03-07

De commentaren zijn gesloten.