19-03-07

 Het " karootje"..

Een "klak" , een kostuum.........én een sjerp.....

Zijn verschijning was op zijn minst "opmerkelijk", misschien "gedurfd", in de ogen van sommige mensen zelfs het summum van chique, maar ik kan er niet aan doen, dat..... "karootje"...werkt al jàààren op mijn lachspieren, en het moest ervan komen dat ik er een postje over schrijf....

We flitsen even een jaar of twee, .......ja, misschien drie jaar terug in de tijd.( wat gaat de tijd toch snel )......en meteen ook naar de andere kant van het land... the place to be...aan de kust.

Place  m'as-tu-vu ...of ..de Lippenslaan, op de dijk is ook goed, anywhere...

Ik herinner me nog dat we op het toppunt van de fun zelfs een klein notablokje hadden om streepjes te zetten... Met momenten was het niet bij te houden, hadden we geen ogen genoeg om ze te tellen..Daar, daar, ja waar?????? We konden natuurlijk niet beginnen wijzen hé, it's just not done, en zeker niet in the place to be..Er kwam militaire taal bij te pas, maar dan in a ladylike way..

One o'clock, five o' clock,....... aan den overkant , siste m'n vriendin , op den hoek, een paraplu !
Ja, dàt waren hoogdagen,
als 't regenACHTIG was, dan scoorde je altijd extra, dat waren tien, vijftien " hits" méér op één namiddag!!!!

Je had ogen tekort, ik zweer het!

Handtassen waren er altijd.... made in China of the real McCoy, dat konden we soms zelfs van aan de overkant zien,( kwestie van alles een beetje in zijn context te zien ook hé!)

Bij regenàchtig weer had je een bonus, maar ze waren moeilijker te "spotten"..(.als 't regende stak ie d'r tenminste bovenuit hé..)
Zoals ik al zei, bij regen..àchtig weer piepte hij net uit de handtas, ( en als je dan chance had , was die handtas...ook weer ...!!!!!),  of nonchalant in de hand, of in de bek van de hond. ( ik zweer het !)

Dan was er ook nog de echtgenoot..... die had allerlei attributen...maar ook de hond moest je weer in de gaten houden, ...want een leiband of een bandana, ja,ja,....... PRIJS !!!!...Ik denk dat ik eens een tien gescoord heb, alleen bij een koppel met hond!

Hoogzomer, dan had je de bikini's, de zonnepetjes,( en assorti voor de hond )

strandtassen, topjes met een klein boordeken aan ( zeer moeilijk te ...spotten...), het kraagje van de polo van meneer, het sjaaltje van madame...

een ceintuur,  slippers en zomerschoentjes....'t zijn details, maar kom !!!

Geen uniform was ooit zo populair, zo elitair, als dit...... karootje!! Oh ja, ik heb ze later ook nog gevonden in de dierenspeciaalzaak, de hond slaapt er ook op!!!

Mensen van Blogland, als ik volgend jaar voor " Recht van Antwoord "

gesleept word omwille van dit postje, dan komen jullie toch ook hé !! Maar ik kon het echt niet laten!! Het karootje, dat is dees.......

onderbroeken dees..een parapluutje..
parapluseen "plastronneke"
das bof een sjakoschke......
nanhandtas b

Please forgive me !!!

19:58 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Stokje Bientje, ik ben je stokje ivm mijn werkplekje echt niet vergeten hoor, maar mijn fototoestel doet het niet meer maar ik overweeg wel om een nieuw te kopen. Dus nog even geduld en dan komt het eraan.

Gepost door: Margo | 19-03-07

Burberrietjes! Zus, we hebben het zelfs nog met de drie zussen gedaan!! Was je dat vergeten? Toen we ooit samen zijn gaan shoppen in Knokke.
Schitterend hé!
Liefs

Gepost door: Bientje | 19-03-07

Een karotemmeke... dat vroeg Kay eens om te raden wat dat was...een geruiten overhemdje dus! Vandaar dat ik nu wist wat een karootje was...anders was ik er echt nooit opgekomen! Dat ruitje is héél bekend...ik heb tijden naar alle Engelse ochtend-tv-programma's gekeken...zo ook naar Bargainhunt. Daar gaan twee teams van twee mensen op een rommelmarkt op zoek naar echt antiek, wat dan de week daarop verkocht moet worden op een antiekveiling...en dan maar kijken wie de meeste winst maakt. Enfin, die teams worden dus bijgestaan door experts op het gebied van antiek en eentje daarvan, Phillip Serrell droeg ook altijd alles met datzelfde ruitje...jasje of dasje of sjaaltje..altijd dat ruitje! Grappig om het hier nu weer terug te zien! En inderdaad...je ziet het veel op straat! Maar dat volwassen mensen daar een spelletje van maken...hahahahahahhhhhahaaaaa! Het lijkt wel op het spelletje dat wij in de auto op weg naar het zonnige zuiden wel eens spelen...'spot de Twingo!'hahahahahhahahahahahhahahahaaa! We blijven allemaal toch kinderen in ons hart hè...gelukkig!!!!!
Groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Hoi Sis, We hebben ons die keer kriek gelachen, weet je nog?? Ze kwamen van alle kanten!!
Groetjes!!!

Gepost door: lena | 19-03-07

@margo.. IK BEN JIENTJE... @ mijn zusjes... nee ,dat wist ik niet meer, dat we dat samen ook nog gedaan hebben, maar inderdaad, om je te bescheuren hé!!!
@mizzD Leuke kindjes zijn wij wel hé?? toch??

Gepost door: Jientje herself | 19-03-07

Hele leuke!! :-) Het spijt je van het late uur???? 10 uur??? Dat is voor mij niet zo laat hoor! :-))) En als ik dat ronde getalletje hier nu eens vang, komt er morgen ook weer wat interessanters op dan bloemetjes hè! hahahahahhahahaaaa! Nee...net als jij hou ik m'n blogje graag wat afwisselend!En gisteren was bijna een overdosis hunk...daar moeten we mee oppassen...daar gaan we gekke dingen van doen hoor...ruitjes en Twingo's zoeken bijvoorbeeld! whahahahahhahaahhahahahaaa!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Btw... still 24 to go!! :-)))

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Rode vlekjes??? Ik dacht dat jij karootjes zag??? hahahahahaha!
En wat is EVDG???
Btw...nog 18! :-)

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Nog 5 !! Doet ie het of doet ie het niet?? hahahahaa!

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Nog 3 !! Het gaat langzaam maar gestaag! Wie zitten er nog meer te loeren? Hopelijk niet teveel anders schiet ie er straks weer over met een rotvaart! :-))))

Gepost door: mizzD | 20-03-07

Het gaat weer niet lukken hoor... hij staat alweer een hele tijd op 8999...die gaat er weer over! pffff! En het is alláng voorbij mijn bedtijd ook! ;-)

Gepost door: mizzD | 20-03-07

9001 !!!!!!!!!!!!!!!!!! g*dverde excusez le mot! hahahahhahaa! Wéér niet gelukt...er rust een vloek op denk ik...nu wel ! hahahahahahhahaaa!
Congratzzzzzzzzz met weer 1000 erbij op je teller hè jientje...wéér geen hunk helaas..óp naar je eerste 5-cijferige getalletje! :-))))
Welterustennnnnnnnnnn! pfoeii..ik sterf van de slaap...wat ik voor een hunk niet over heb hè! hahahahaha!

Gepost door: mizzD | 20-03-07

'k wisten nie over wuk karootje dajje't aad. 't Koste zowel goan over'n karootje vor up te knabbln, ee! Je wit wel, zuk dieng woddan de keuns zo zot van zien...

Gepost door: Pol | 20-03-07

Proficiat zusje, Op naar de 10000!!!! Doe zo voort!!!

Gepost door: lena | 20-03-07

karowenemmeke Ik hou ervan! De hond slaapt er in, kussens in de living, een sjaal, een paraplu... ik heb het allemaal. Niet zomaar een karoke hé, hét karoke!!! Groetjes x

Gepost door: nana | 20-03-07

De commentaren zijn gesloten.