10-04-07

Terraske doen...

We hadden genoeg gepoetst en gecomputerd vonden we, tijd om eens de beentjes te strekken en een terraske te doen. Een namiddagje Antwerpen, daar hadden we alletwee wel zin in..
dyn003_original_97_450_pjpeg__d611e6659bc25c2151aaa3c8ee81907a


Onze wandeling begon aan de Kloosterstraat, net als vroeger toen we de antiek- en brocantewinkeltjes afschuimden. Toen was het Oranjehuis onze vaste stek op zoek naar schatten op zolder. Jammer genoeg is dat voltooid verleden tijd, want wij hielden wel van de sfeer daar.
Het was jaren geleden dat ik nog eens een eierdopje gevonden heb. In één van de winkeltjes in de Kloosterstraat vind ik een setje van twee, en dan nog aan een betaalbare prijs.Verzamelen moet altijd nog leuk blijven, vind ik. 
Aan de voetgangerstunnel was er ook een brocantemarktje. Altijd plezant om eens rond te snuffelen.Vanalles zie je op zo'n marktje hé?
Vooral veel vlooien bedenk ik aan een stand met opgezette dieren. Er staat ook een reiger bij. Een wel héél intelligente Noorderbuur draait zich naar zijn vrouw ...." zou dat tegen de regen kunnen, zo'n ooievaar?" Wij bekeken mekaar en proestten het uit!
Het wordt druk in de Hoogstraat, opeens horen we hoevengekletter. Een koets, compleet met koetsier met bolhoed! We vinden alletwee dat die zich precies van stad vergist heeft, maar ja...
Een "boke" met spek, en een bolleke Koninck, dat hoort er ook bij, in café De Duifkes op de graanmarkt. Er is niks simpelers en lekkerder dan dat, een met de hand gesneden "dikke knibbel" boerebrood met lekker sappig warm gebakken spek tussen. En dan in het zonnetje buiten op het terras, meer moet dat niet zijn...

18:19 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (21) | Tags: antwerpen, brocante |  Facebook |

Commentaren

Hoi Sis, Naar het Oranjehuis ben ik ooit nog meegeweest met jullie. Was inderdaad sfeervol om in te lopen. In Antwerpen heb je zo meer van die plekjes denk ik.
En het terrasje achteraf: meer moet dat inderdaad niet zijn!!!
Groetjes!!!

Gepost door: lena | 10-04-07

@ Lena, hé, dat wist ik niet meer, dat we dat ooit nog samen gedaan hebben, maar aan de andere kant, in die tijd kwamen we er bijna elke week,dus dat zal dan wel hé!

Gepost door: Jientje herself | 10-04-07

Leuk blogje, ben collega van je zusje
je weet wel waarom ik eens kom piepen,
en anders moet je het haar maar vragen!
Groetjes

Gepost door: Belgique | 10-04-07

:-) da's was een heel gezellig dagje zo te lezen :-)
fijne avond nog
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-04-07

Hallo daar! Ben effe komen bijlezen op je blogje. Het is hier bijzonder leuk. Tot blogs...

Gepost door: Chris en Kelly | 10-04-07

Hihihihiii! En de Hollanders maar zeggen dat de Bélgen dom zijn hè...! whahahahahahahahaaa! Dat zeggen overigens ook alleen maar de DOMME Hollanders hoor...maar die zijn in de meerderheid! whahahahahahhahahahahhaaa!
Lekker middagje zo te lezen! Boterhammen met warme spek kun je hier niet kopen volgens mij...we denken teveel om ons cholesterolgehalte! ;-)))
Groetjesssssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

een dagje antwerpen kan altijd heel leuk zijn, ik moet daar niet lang over doen, zo ben ik vandaag nog eens gaan shoppen. en heb er weer van genoten.
vele groetjes

Gepost door: sylvie | 10-04-07

Gisteren hebben we Antwerpen city nog maar een keer onveilig gemaakt;-)))
Zaaalig hé, al vond ik het van zon vandaag iets minder. Hier thuis gewerkt, naar de garage geweest met de auto enne enorme boodschappen gedaan in de colruyt pfff...
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 10-04-07

Wij zijn gisteren gaan fietsen naar Damme en hebben daar een lekkere pannenkoek gegeten en zijn dan weer teruggefietst! Leuk hoor!
't Kan deugd doen hé!
Liefs

Gepost door: Bientje | 10-04-07

:-) Na de drukte van de paasdagen gaat alles weer zijn normale gangetje... ik was hier al paar dagen niet meer geweest en ben nu weer helemaal bijgelezen...:o))
ja Andtwerpen staat ook op mijn lijstje van aangenaamste steden van ons Belgenlandje... is alweer een hele tijd geleden dat ik er nog was...
Nog een fijne avond
Groetjes

Gepost door: Lizy | 10-04-07

Belgique'ske komt elke dag bij jou langs. Aanvankelijk alleen om je tellertje omhoog te helpen. Maar ze blijft komen, ze vindt het hier ook leuk!
Liefs

Gepost door: Bientje | 10-04-07

@Belgique'ske Awel dat vind ik nu tof zie, dat wist ik niet!!
je mag af en toe eens iets in de reacties zetten hoor, bloggertjes zonder blog zijn hier van harte welkom, maar ik wist niet dat je kwam!!

Gepost door: Jientje herself | 10-04-07

Hahahahahaa! Dat tellertje gaat weer lekker ook...met al die anonieme en niet zo anonieme lezers! :-))) Nog 5 tot alweer een rond getalletje...zal het gaan lukken???? :-)
Doeidoeiiiii!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

ik wil je bedanken voor je vermelding als bloggende mama bij allesoverdeblogs, ... en ik pik hier een rond getalletje mee! alleen weet ik niet direct hoe ik dat kan bewijzen, ... moet er nog eens op studeren, ... heb een print screen genomen, voor alle veiligheid, ...
proficiat hé

Gepost door: ann | 10-04-07

YEP YEP.... ik heb hem ook...die 13000! Ik zie dat Ann hem ook al had...tjonge...ben jij effe een bofferd jientje...dat worden twéé hunks dan hè...één bij mij en één bij Ann! :-))) (bij mij komt ie morgenavond pas hoor!)
Maar congratzzzzzzzzzzz maar weer met dit ronde getalletje!! De vonken slaan volgens mij uit jouw tellertje, zo hard gaat dat ding! :-)))))
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

Dat getal.... blijft maar staan...je moet er meer gaan wakker maken jientje...des te meer hunks héééé! hahahahhhhaa!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

FIZZZZ ??? Wasda?? Rijmt wel lekker op MIZZZZZZ!! hahahahhaa! Jahoor...hunkje morgen...had al wat anders onder de planknop en morgen is niet echt een dag voor geinderij voor mij, maar morgenavond komt ie zeker...heb je nog voorkeuren? :-)))) The one & only vlinderhunk heb je al hè! hahahahahahaha!
Doeidoeiiiiii!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

fijne woensdag! leuk uitstapje zo te zien in Antwerpen, het is toch een gezellige stad hé.
EEn boterham met vers gebakken spek vind ik geweldig lekker, ik wist niet dat je dit kon eten in Antwerpen, weer iets bijgeleerd dus.
Lieve groetjes

Gepost door: Paulien | 11-04-07

Zalig, zo'n uitstapje in het midden van de week. Hier was het gisteren en deze voormiddag bewolkt. Maar de zon is zojuist weer komen piepen. Onze noorderburen willen wel eens grapjes maken over domme belgen, maar hoe zit het het domme hollanders? Tot een volgende keer!

Gepost door: food fan | 11-04-07

te laat Hey Jientje

bij jou was ik net te laat ... 13004 ... ik pak nog wel ééntje van jou
en ja die hunks, jouw idee hoor, ik had bij mijn eerste rond getalleke gene gezet en 't was niet goed zulle :-)

Groetjes Patsy

Gepost door: patsy | 11-04-07

Hebben wij geluk zeg, met al die enthousiaste bezoekers. We worden er gelijk rood van.

Gepost door: gidsjoris | 11-04-07

De commentaren zijn gesloten.