11-04-07

Broodpudding van mama

berenkeuken

 

Kom, zei mama, we gaan broodpudding maken..

Oud brood, croissantjes of koekebrood...
En als je dat niet hebt,
wit brood is ook goed, en van alles dooreen, nog best van al..
Wat ligt er in de fruitmand dat op moet ? Een appeltje,
en als je dat niet hebt,
neem dan een peertje, of iets anders.
Maar zorg zeker dat je een appelsientje hebt, of twee.
Een beetje gedroogd fruit, wat gedroogde abrikoosjes of wat vijgen,
en als je dat niet hebt,
doe er dan wat rozijntjes in.
Of een handje noten.
Het brood dat mag in stukjes, en het fruit ook.
De melk laten we alvast trekken met wat suiker,
doe er maar een smaakje in, vanille of oranjebloesem,
en als je dat niet hebt,
neem dan wat kaneel...
Van dat appelsientje nemen we de pel, en we doen al het wit eraf.
De helft of eenderde snijden we dan in héél kleine stukjes.
Het sap doen we natuurlijk bij het brood, samen met de melk.
Het brood slurpt alles op, laat het maar even de tijd .
Strooi er dan een zakje puddingpoeder over,
en als je dat niet hebt,
dan zal het met een eitje ook wel gaan.
Maar altijd wel een zakje bakpoeder, om het nog beter te laten rijzen,
en als je dat niet hebt, 
is een koffielepel maagzout ook wel goed.
Een scheutje Grand Marnier,
en als je dat niet hebt,
iets anders, maar dat moet niet.
Meng alles goed dooreen, giet het in een beboterde springvorm,
en als je dat niet hebt,
neem je gewoon een andere vorm.
Laat de oven nu zijn werk doen,
en als je dat niet hebt,
...dan heb je een probleem.
Maar anders, begin met drie kwartier, op 180° , zoiets,
en als 't dan nog niet goed is,
geef je nog maar wat bij...

18:28 Gepost door Jientje in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (6) | Tags: bakken, nostalgie, recept |  Facebook |

Commentaren

Hoi zusje Ik heb ook nog een lekker receptje voor in de microgolf. Zeer lekker en duurt niet lang. Ik zoek het nog eens op voor je!!
Groetjes!!!

Gepost door: lena | 11-04-07

Hihihihihiiiii! Van zoveel keuzemogelijkheden raak in altijd in de war! Broodpudding...nog nooit gegeten of gemaakt! Misschien binnenkort eens...dat zal dan m'n tweede uitstapje in de Vlaamse keuken worden na het stoofvlees! hahahahahahahaaa! ( of is broodpudding niet typisch Vlaams??)
Btw...je hunk staat erop!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 11-04-07

Als je dat niet hebt... Dat doe ik ook, met rode wijnazijn hé
zusje?! Een beetje rode wijn en wat azijn
... Hihihihi
Liefs

Gepost door: Bientje | 11-04-07

Dag Jientje;-) Ook al zijn de Dwarsliggers geen zoetebekken, een goed stukske broodpudding awél dat mag ! Ik zal het zelf nooit klaar maken, want dan moet ik 3/4de weggooien en das ook zonde hé ! Weet ge wa ? Brengt volgende keer een stukske mee naar Antwerpen, wij zullen de drank betalen;-)))))

Gepost door: nicole | 11-04-07

Ik maak het af en toe, en doe dan een voorraadje in de diepvries. De verse zijn natuurlijk het beste.

Gepost door: gidsjoris | 11-04-07

Goede middag Jientje Broodpudding !!!! Héérlijk !!! Ik kan daar guslzig aan eten tot ik mijn buikje rond heb, en geloof me, daar kan héél wat in ;o))) Ziet er dus lekker uit wat je daar neerschrijft, ik copieer het alvast om thuis uit te proberen hoor ;o)))

Terrasjes doen... heerlijk gezellig is dat Jientje. En in Antwerpen is dat waarschijnlijk niet anders dan in Brussel. Als multi culturele stad is er steeds heel wat te bekijken en te beluisteren. Voeg daar wat drank en eten bij en je mag me gerust in dat zonnetje achterlaten...

Wat jouw scanner betreft... hihi, je kan daar inderdaad heel wat foto's mee "wereldkundig" maken hé... geniet er maar van ;o)))

Maak er nog een hele fijne namiddag van meiske !!! Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 12-04-07

De commentaren zijn gesloten.