30-06-07

Cake aux olives

Iets lekker Provençaals voor bij de aperitief,
voor het eerst gegeten bij "den boer"... 

Dit is een recept uit een Provençaalse kookboek.
Ik heb het al meerdere keren met succes gemaakt.cake aux olives

Benodigdheden:

  • 250g bloem
  • 3 eieren
  • 100g gemalen Emmenthal
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150g olijven, zwart en groen
  • 150g gerookte spekjes
  • 10 cl madeira    (mag ook 5cl Noilly Prat en 5cl madeira zijn)
  • 10cl olijfolie
  • peper, zout

De eieren loskloppen in een kom.
De bloem en het bakpoeder erover zeven en mengen.
De olijven hakken.
Vervolgens de olie, de madeira, de olijven, spekjes en kaas toevoegen, naar smaak kruiden met peper en zout.
Oven voorverwarmen op 180°C.
45' bakken op 180°C
Testen met een naald, in de oven van het vakantiehuis
was de reeële baktijd maar een goed half uur..

En om te eindigen nog een goeie reclameslogan uit de oude doos..

...heures moins quart,
c' est l'heure du Ricard!

16:45 Gepost door Jientje in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vakantie, provence, recept, aperitief |  Facebook |

Commentaren

mmmmmmmmmmmmm.... doet me al watertanden!
Weerom een recept dat ik nog niet kende!
Groetjes en fijne vakantie verder!

Gepost door: Lucretia | 30-06-07

Oooh...een hartige cake! Apart...voor bij het aperitief zei je? hmmm...da's een ideetje! Lijkt me lekker hoor!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 30-06-07

MMMhhh, en daar zo'n beetje olijfolie op ...

Gepost door: els | 30-06-07

Ik heb al vaker een cake aux olives uit een Frans kooktijdschrift gemaakt en daar gingen nog wat hazelnaten door.

Maar een heel zakje bakpoeder, dat kan ik me niet herinneren!

Wordt het geheel dan niet te droog?

Maar ik ga het recept proberen! Veel dank hiervoor!

Gepost door: marijke blom | 09-08-13

De commentaren zijn gesloten.