20-11-07

Geitenkaasmousse met drie vruchten


Nog een heel lekker amuusje, geserveerd in een klein glaasje.

IMG_4287

100 g verse geitenkaas zonder korst.
70 ml groentebouillon.
70 ml half opgeklopte room
1 kleine cox appel in heel fijne blokjes gesneden
( beetje citroensap  toevoegen om bruin worden te voorkomen)
2.33 g gelatine
Enkele gedroogde roze peperkorreltjes
Sechuanpeper
130g diepvries gemengde bosvruchten
50 g suiker
1 kleine koffielepel pectine  ( Pec of Pec plus waar je confituur mee maakt)


IMG_4261

Warm de groentebouillon op, neem van het vuur en smelt er de geweekte gelatineblaadjes in.  Roer de geitenkaas los en voeg de groentenbouillon, de appelblokjes, de roze peperbolletjes en de sechuanpeper bij.
Laat afkoelen en schep er de half opgeklopte room door.
Vul in glaasjes en laat opstijven.

IMG_4263

Verwarm de ontdooide bosbessen met de pectine tot het kookpunt.
Voeg er de suiker aan toe en laat nog een minuut doorkoken.
Laat een beetje afkoelen en dek er de geitenkaasmousse mee af.
Haal een half uur vor het serveren uit de koelkast, garneer met een takje kruiden ( platte peterselie, citroenmelisse, o.d.) en een bladerdeegstokje.
Smakelijk!

 

13:33 Gepost door Jientje in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (14) | Tags: week van de smaak, recept, koken, amuse |  Facebook |

Commentaren

amai dat zijn de dingen die ik niet kan sè, daar heb ik echt de vingers en het geduld enzo niet voor. Maar ik wil 't altijd wel eens komen proeven bij jou :D:D

Gepost door: Blah | 20-11-07

Zoals mijn moeder zou zeggen "Je maakt zo stront nog lekker".
Jij bent echt fantastisch hihi, zou graag eenkeer komen smikkelen!!!
Fijne dinsdag, liefs

Gepost door: Suus | 20-11-07

Mmmh dat is weer lekker.

Gepost door: Wendy | 20-11-07

Dag Jientje Ik wou dat ik zoveel lekkers kon klaarmaken. Jammer dat we enkel maar deze heerlijkheden mogen kijken en niet proeven.

Gepost door: Joke | 20-11-07

Jientje, Ik ben dol op kaas, maar geitekaas is één van de weinige dingen die ik niet lust. Maar zoals jij het serveert is het misschien toch wel lekker.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 20-11-07

:-) ik ga toch ook passen nu
lust dat niet zo geitenkaas
fijne avond nog verder Jientje
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-11-07

Jaja en nu ga ik hier iedereen een keer jaloers maken sè!
Dat is hier mijn zusje, jaja! En ik kan dus af en toe eens gaan proeven hé, haja!
Hihihihihi
Liefs,

Gepost door: Bientje | 20-11-07

Njammie.. .. dit ziet er ook weer héél erg lekker uit !

Hi hi.. tja.. 'k vond het zo'n tof idee van je, dat ik het niet over mijn hart kon krijgen om niet mee te doen. Je doet al zoveel moeite voor..
Maar.. 'k heb niet zoveel tijd momenteel.. dus fotootjes enzo.. dat is me niet gelukt :-(

Gepost door: viviane | 20-11-07

lekkerbekken 'k heb hier 2 weken achterstand moeten wegwerken, en t was een heerlijke culinaire avondwandeling die de smaakpapillen serieus heeft geprikkeld. Voor elk wat wils, en zowel interessant voor beginnende ambitieuze keukenprinsen als voor meer gevorderde chefs. k Reken mezelf bij de eerste soort, maar de ambitie om bij te leren is er alleszins.
k Zou trouwens nog je hulp, lees een paar suggesties, nodig hebben voor met de feestdagen. Op Kerstdag is t feest bij mijn ouders, en wij zijn ingeschakeld voor t voorgerecht en een paar aperitiefhapjes. Mocht je een paar suggesties hebben die niet te moeilijk zijn, kunt ge ze dan eens doormailen. t Mag zowel warm als koud zijn, vis of vlees, als t maar feestelijk is.
Allez, van al dat lekkers te lezen is t maagje weer aan t grollen. t Zal toch een lekker zakje pickles chips worden. Past dat eigenlijk wel bij mijn glaasje Portugese 'Dao'-wijn. Doet er eigenlijk niet toe, zolang t maar 'smaak't.
Aan iedereen nog een knusse avond.

Pieter xxx

Gepost door: Pieter | 20-11-07

Als ik nu iets niet lust ....geitenkaas.

Gepost door: els | 20-11-07

Aha, de Pieter!! Gij zijt nu wel gene beginneling meer hé in de keuken!! Uw vislasagna mocht er zijn trouwens.
Ik zal mijn grijze cellen eens aan't werk zetten hoor, voor een paar leuke dingen, je hoort het nog wel! Knuffel aan ons meiske ook hé? xxx

Gepost door: Jientje | 20-11-07

uitleg awel, dien teller stond op mijn blog ook, voor ik een week gestopt ben in mei 2007. Ik herstart dus mijn blog, zet er de teller weer op, en die heeft dat onthouden. Zo simpel maar idd heel maft :D

Gepost door: Blah | 20-11-07

Potverdikkie.. dat lust ik nou wel..mjammmm!...maar dat lijkt me nou niet zo eenvoudig te maken hoor! :-)))
Lieve groetjessssssss1

Gepost door: mizzD | 20-11-07

jij hebt zeker een restaurant als ik al die pottekes en pannekes zie waar je alles zo mooi op serveert , moet ik haast denken dat je een restaurant in je eigen huisje hebt
alles is altijd zo mooi opgediend
ik heb nog een receptje in petto maar dit is pas op 1/12
misschien zet ik nog het een of het ander
een dikke knuf en thx voor het duimen hij zou om 14.00 komen kijken
dadakes

Gepost door: callemie | 21-11-07

De commentaren zijn gesloten.