01-02-08

Lekker receptje om het weekend te vieren?

Lang geleden dat ik nog eens een receptje gepost heb eigenlijk!
Ik heb net wat je zoekt voor een gezellige zaterdagavond!
Het is een soort kaasfondue, maar dan met veel minder werk,
enne .... véél minder afwas!

IMG_6402
 
Vacherin Mont d'Or is een typische winterkaas die in een ring van sparrenhout gegoten wordt, en in houten doosjes verkocht wordt.
Het seizoen loopt nog tot ongeveer maart, maar daarna kan je hetzelfde met camenbert ook doen!
Je kan een camenbert ook op de barbecue klaarmaken in de zomer.
Met wat stokbrood erbij een lekker hapje bij de aperitief.
Maar ik dwaal af.

Hoe ga je nu te werk?
Niks moeilijks aan. Ontdoe de verpakking van alle plastic.
Nogal wiedes zal je denken, maar als het om een Camenbert gaat mag je het papiertje niet vergeten van rond de kaas te doen hé? Ach jààààà!)
Pak het doosje dan in in zilverfolie gelijk op de foto.
Vervolgens prik je met een mesje wat gaatjes in de kaas, peuter er gerust een putteke in, en giet er een goeie slok droge witte wijn in.
En dan zo 20 minuutjes tot een half uurtje de oven in,
ik doe dat op zo een 170 a 180 graden. Tussendoor eens in roeren.
Als dat lekker broebelt dan is dat klaar om van te genieten.
Serveer er krieltjes bij in de pel, een tomaatje in de oven, gebakken champignonnekes, of nog andere groentjes.
Geef er ook wat charcuterie bij zoals parmaham of Italiaanse salami of ander 
gerookt vlees.
Stokbrood of bruin brood, ook lekker!
Een lekkere groene salade mag ook .
In ieder geval je hebt een feestje op tafel staan ...
Smakelijk en fijn weekend!

17:47 Gepost door Jientje in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (9) | Tags: kaas, recept, weekend |  Facebook |

Commentaren

mmmmmm dat is gegarandeerd iets voor morgenavond.....we moeten morgen naar een eetdag van een renner uit de ploeg..en meestal gaan we achteraf noodgedwongen op restaurant...maar dit!!!! een prima alternatief en de kinderen zijn dol op kaas ..dus...dank je wel voor de tip

Gepost door: joelle | 01-02-08

Ooooohhhhh Ik hou zo van die camembertjes op de BBQ en dit is zeker een leuke winterversie! Merci!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 01-02-08

Mmmmmm lekker maar o zo slecht voor de lijn. ;-) Fijn weekend!

Gepost door: nana | 01-02-08

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ik zit met water in de mond...
tjonge jonge wat lekker jientje :-))

maak er een fijn weekend van hé.
groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 01-02-08

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ik zit met water in de mond...
tjonge jonge wat lekker jientje :-))

maak er een fijn weekend van hé.
groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 01-02-08

mmmmmmhhhh, ik kende de kaas niet

Gepost door: els | 01-02-08

Jientje, Dit lijkt me een eenvoudig, doch heerlijk receptje !
Fantastisch hoe jij dat allemaal weet. Men zou je een kookprogramma op tv moeten geven. Jij zou dat beter doen dan die Piet met z'n kletskop.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 02-02-08

Ziet er heerlijk uit! MAAR ... ik zal in de fitness moeten overuren doen denk ik ... zoveel calorietjes ...
Fijn weekend!

Gepost door: Chris | 02-02-08

meer moet dat niet zijn ... Lekker zo'n kaasje met wat gebakken champignons, brood en charcuterie en natuurlijk een heerlijk glaasje wijn om het af te maken.

Gepost door: food fan | 05-02-08

De commentaren zijn gesloten.