08-07-08

De GagadoeSommige van jullie zullen al wel weten dat ik niet van de grootste ben.
En alles aan mij is dan ook een beetje in verhouding.
Zeker mijn blaas. Laat ons zeggen dat die nog kleiner uitgevallen is dan ik!
Als ik ergens kom, dan is het eerste waar ik altijd naar moet zoeken dit ...

IMG_2642 comp


De Gagadoe, zjuust!
Nu, als je in Frankrijk, meer bepaald in de Provence ( da's toch 't platteland hoor!) op reis gaat, en je beschikt maar over zoveel kubieke centiliter opslagruimte als ik, dan kan ik je vertellen dat je zo wel 't één en 't ander kunt meemaken!
Genoeg zelfs om er meerdere postjes aan te wijden, echt waar!
Nu gaat de laatste nieuwe trend qua sanitaire voorzieningen gelukkig de laatste twee jaar een klein beetje meer richting twintigste eeuw.
Neenee, dit is geen fout, de twintigste eeuw, het comfort van de éénentwintigste eeuw hebben er nog maar enkelen heel recent in huis!
En dat ziet er dan zo uit...


IMG_3563 comp


Compleet met roterende bril en àl!
Voor Franse normen re-vo-lu-tio-nair!
Da's de Café de France in l'Isle-sur-la-Sorgue. Een aanrader dus, hihihi!
Je zou voor je plezier een pastiske méér bestellen daar, whahahaha!
Ja, kweetet! Ik had mijn fliepserke bij ja, ik ga daar zelfs mee naar toilet!
En sedert dat ik dat gastpostje bij Blah geblogd heb wéééten jullie dat toch?
Jammer genoeg heb ik ze niet allemaal, die gagadoes!
Te laat aan gedacht,  maar kom.
Anyway, als je chance hebt dan is't er zo één gelijk hierboven ...


IMG_3470 comp


Als je tegenslag hebt, dan is 't er één zonder bril ...
En nog meer tegenslag dat is dan deze ...


IMG_3340 comp


Bon.
Deze vereist toch wél enige kennis van zaken.
Hier volgt een korte cursus Frans toiletbezoek voor dames.
De heren zoeken het zélf maar uit hoe ze hier met droge voeten terug uitkomen, ik zou het niet weten ... Hihi, knielen misschien? Wahahaha!
Soit.
Voor de dames dus.
Als je chance hebt heeft je voorganger al doorgesjast.
En anders moet je eerst de laatste waarschuwing van dit postje lezen.
Laat ons aanemen van wél dus, dan is dit wat je doet:

Je bestijgt het podium.
Je plaatst beide voeten op de daartoe voorziene steuntjes.
Je laat je broek zakken, .... en dààr begint 't al.
Keer maar efkes terug, opnieuw kom!

Als je niet wil dat je broekspijpen in de "gevarenzone" terecht komen
is 't beter dat je die nu efkes oprolt.
Neenee, serieus, éérst oprollen die broekspijpen.
Okee. En dan nu terug dat podium op, broek laten zakken en hurken.

Nee!! Wacht!! Terugkomen!!
Als er al WC papier is, en ik zeg erbij ALS, dan hangt dat steevast buiten handbereik, en dan sta je daar in je bloot gat!
DUS: éérst WC papier nemen, broekspijpen omhoog, broek omlaag.

Pas op, de volgende fase vergt soepele spieren en knoken,
uiterste concentratie en de nodige coördinatie om droog en wel
deze openbare gelegenheid te kunnen verlaten.
Dus gewapend met toiletpapier beklim je het podium,
plaatst de voeten op de daartoe voorziene verhogingen, broek laten zakken en hurken. Niet te diép, want je moet hier toch zeker niet omvervallen hé?
Niet te hoog, want dan kan je niet goed mikken hé?
't Is de bedoeling om de straal zo goed mogelijk in dat gaatje te laten terechtkomen. Niet te hàrd, niet te zacht, een beetje doseren hé?
Pas op, één centimeter uit de richting en je hebt natte sandaaltjes hé?
Okee! Klaar, gelukt! Nu mag je jezelf applaus geven dat je 't tot hiertoe gered hebt vooraleer je podium te verlaten. Maar wàcht, we zijn er nog niet!

HIER volgt nóg een WAARSCHUWING: De sjasbak!
Meestal zal je een koord of een stuk ijzerdraad uit de muur zien komen.
Opgepast, da's de bediening van de waterval.
Daar kan nogal eens wat druk op zitten.
Leun dus zover mogelijk vóórover om dat ding te pakken te krijgen, en zet je voeten zover mogelijk àchteruit. Geef er een korte ruk aan en SPRING!
Spring zo rap mogelijk uit het bereik van de zondvloed, maar denk eraan ...
Je moet éérst nog je broekspijpen terug naar beneden doen voor je deze openbare gelegenheid weer kan verlaten, anders sta je daar straks mooi voor joker hoor, midden op dat dorpsplein, of in dat drukke café?


IMG_3121comp


Dat was er ook zo eentje, dat was 't toilet van een cafeetje
in Mallemort de Comtat, waar we een pastiske hadden gedronken.
Het bevond zich aan de overkant van de straat, trapkes af naar beneden. De datum boven de deur is precies 100 jaar voor mijn geboorte! 1857...
Binnen was 't al even erg gesteld, maar de batterij van mijn digitaaltje viel juist plat, daarbij, 't was niet écht voor publicatie ...
Ik heb nog van die stoten meegemaakt hoor, er komt nóg wel een postje.
Of twee.

12:49 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (24) | Tags: provence, knipoog, franse toiletten, vakantie |  Facebook |

Commentaren

hihihihi heerlijk beschreven Jientje, ik kén die problemen maar al te goed, hahahaha, we zijn immers ook wel al naar la France gegaan hè!! En op campings vind je die gatspullen nog heel dikwijls, zeker in de kleinere municipallekes :D Mijn probleem is dikwijls dat het 1) dringend is en ik mijn straal niet zachtjes kan doseren, 2) al eens een stuk lip scheef zit en mijn straal in een boogje naar voren spuit (jaja echt waar) dus ik kom daar soms nogal bezopen en nat uit, hahahahaha!

Gepost door: Blah | 08-07-08

SCHITTEREND geschreven maar spijtig genoeg ook pure waarheid. Wie ooit die toiletten uitvond? Zeker geen vrouw!

Gepost door: patsy | 08-07-08

@ Blah Ja, dat dierf ik er nog niet bijzetten, maar je hebt gelijk, héééééél herkenbaar, whahahéaha!

Gepost door: Jientje | 08-07-08

hihihi alléé ik ben niet alleen met mijn superstraal-soms-scheve-lip, hahahahahaha!

Gepost door: Blah | 08-07-08

WOEHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAAAAA!!! Ik heb hier weer eens hardop in mijn eentje zitten lachen voor de pc hahahahahahhahahahaaa! Heeeeeel herkenbaar allemaal hahahaha! Och heden...die hurkwc's zijn echt wel goed waardeloos hè. En...wat ik meegemaakt heb...wat als de deur niet op slot kan? En je de deur ook nog eens vast wilt houden?? woehahahahahahhhahahahhahaaaa!!! Of...wat ik ook meegemaakt heb...wat als je je broek niet ver genoeg naar voren houdt...of...zoals jaren geleden toen de tuinbroeken in waren...wat als er een bretel aan je aandacht ontsnapt???? woehahahahahahahahahhahahahaaaa! Hopeloos...ik sta op de camping liever langer te wachten op de zitwc en te klappen dan op zo'n hurkwc te gaan hoor. Dan moet het wel héél erg hoge nood zijn! hahahahahhaa!
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 08-07-08

Mijn god ik heb hier zitten gieren van 't lachen!
Eén met dit hilarisch postje, twee met de comms!
En ik heb er dan mijn ventje bijgehaald en dan hebben we samen hartelijk staan lachen!
Onze Paulien heeft zo eens tegen de muur geplast, zo hard schoot die straal eruit. Ze moest dan ook zo erg en ja hoor, muur en broek en schoenen, allemaal bepist!
hihihihihi
Hilarisch zus! Echt goed!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 08-07-08

whahahahahahahwhoehoehoe.... zelfs Marc moet hier heel hard om lachen.... en de reacties op dit postje zijn ook al niet mis... hahahaha... 'k denk dat ik even moet gaan plassen nu.... snel wegwezen hier anders heb ik ook natte sandaaltjes...hahahahahaha

ook al tegengekomen: heel dringend, spoedgeval zelfs, geen tijd om te kijken of er papier is en je ontdekt plots dat je achterstevoren zit op het moment dat iemand de deur openduwt die je dan ook nog eens wil tegenhouden.... Dan moet je heel lenig zijn om ofwel die deur dicht te houden en niet achterover te vallen of wel ben je te laat en wordt je door diegene die binnenkomt voorover geduwd... en heb je geen papier om alles af te drogen....

Gepost door: Lucretia | 08-07-08

@ Bientje ja haaaa, haal er maar heel de familie bij, en Lucretia ook !!! Man man man, wat heb ik weer geschreven?

Gepost door: Jientje | 08-07-08

Hahahahahhaaa!!! Jaaa...achterstevoren kan ook nog hahahaha! Of soms is het echt een enorm podium...halve meter hoog! Als de deur dan niet goed sluit kijken de mensen die de deur opentrekken meteen recht op kwatta! hahahahahahahahaaa!
Vriendlief heeft eens diarree gehad en kon toen bij hoge nood ook alleen op zo'n ding...en hij heeft toen niet goed kunnen richten en áchter het gat gesch*ten...óveral spoot het water met het doorspoelen...behalve dáár!!!! hahahahahaha! En dat was in het Sauerland en dat plaatsje heette...Langscheid woehahahahahahahhaaaa!!!! Vergeet ik ook nooit meer! hahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 08-07-08

@ mizzD en Lucretia Achterstevoren heb ik nog nooit gezeten, maar wel met dedeur in mijn handen, of met de deur open en maar schietgebedjes maken dat er niemand achter komt!
Die schietgebedjes zijn gelukkig tot hiertoe altijd verhoord geweest whhahahaha!
Maarre ik ben wél eens degene geweest die nà zo ne langsheid kwam! Kwam er kokhalzend terug buiten hoor, en mama pipi was gelijk van de schrik gewoon wég!! Deed nog liever in mijn broek!
Trouwens zo ne langsheid dat kan ik zéker niet op zo'n hurkding. Zoiets doe ik wel in de struikskes, zeker weten! Da's ook hurken, maar toch!

Gepost door: Jientje | 08-07-08

hALLO jIENTJE Amaai zo en wc heb ik helaas hier nog niet gezien ,en onderweg op de autostrade gewoon een ramp nu heel veel volk in juli vieze toiletten geen wc papier of als het er was lag het op de grond , gelukkig moest ik tijdens de rit maar 3keer naar het toilet hahahaha ik heb dus een grotere reserve plaats dan jij.....
En tussen haakjes het is hier Tropisch warm snik heet.maar ik klaag niet hoor hahaha en zeker niet als ik hoor dat het bij ons thuis regend , neen het is hier weer zalig vertouven. dus ik stuur je zonnige groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 08-07-08

Ah ja! Hij wilde het zo ook liever niet achterlaten hè...maar hoe krijg je de viezigheid weg zonder wat! ( want borstels zijn meestal nog schaarser dan papier in dat soort gelegenheden hè! :-))) )
De struiken vind ik langs de autoweg nog minder een optie dan die vieze wc's...vooral in België...daar lijkt iederéén het wel in de struiken te doen...yuckkkkkkkk! Nog te vies om de hond er uit te laten!

Gepost door: mizzD | 08-07-08

hahahahahah 'k lig hier wel dubbel met de post van mizz: ik zie die spetters al uit zijn gat vliegen, en dan niet IN het gat terecht komen maar erachter, HAHAHAHAHAHA! Niet leuk voor de volgende, HAHAHAHAHAAH!!
ook leuk is er als er een vette drol net op het voetsteuntje ligt. Waar moet je dan je poot neerzetten? Nu ja, zo een WC's mogen ze niet afschaffen hoor, 't is altijd stof voor een postje, hahahaha!

Gepost door: Blah | 08-07-08

@ mizzD Tja, maar ik had het niet over de autoweg in België hoor, eerder een lavendelveldje of zo? Hihihi!
@ Blah
ja, mijn ventje zei het ook al.
Kwam uit een toilet en knipoogde tegen mij. "Blogstuff", je moet eens gaan zien!! Wahahahaha!

Gepost door: Jientje | 08-07-08

Amai zus!!! Wat een verhaal en wat een reacties! Je zou het bijna in je broek doen bij het lezen ervan!! Hahahahaha!!!
Maar nu heb ik toch nog een heel klein vraagje. Waar bleef je dan met je digitaaltje toen je daar al die rare standjes en sprongen uitprobeerde? Hahahahaha!!! Er draait hier een filmpje voor mijn ogen! Hahahaha!!!
Groetjes!!

Gepost door: lena | 09-07-08

@ Lena Ik heb alleen de deur, het interieur, en/of de pot gefotografeerd hé zus?
Die rare sprongen heb ik niet gefotografeerd toch?
En dat digitaaltje zit in mijn handtas!

Gepost door: Jientje | 09-07-08

Jaja... Maar waar blijf je daar dan nog mee als je al met je handen vol staat?

Gepost door: lena | 09-07-08

@ Lena Aan de klink van de deur hangen, dat dat niet nat wordt, natuurlijk!!

Gepost door: Jientje | 09-07-08

Aja... Want daar zijn ook wel geen haakjes voorzien om ze aan te hangen natuurlijk! Amai, je moet zeker op tijd vertrekken naar de W.C. dan want tegen dat je alle voorzieningen getroffen hebt... Was wel eens moeilijk zeker met je klein blaasje? Hahaha!!

Gepost door: lena | 09-07-08

@ Lena Zeg zusje, die foto's zijn van nà hoor!
First things first hé?

Gepost door: Jientje | 09-07-08

:-PPPP Hihihihi!!

Gepost door: lena | 09-07-08

Hahaha,
ik heb ook zo'n kleine blaas en wordt dan ook een 'zeikerd' door iedereen genoemd... niet omdat ik altijd zanik, maar omdat ik vaak naar de wc moet, en heel de bups op mij moet wachten...

maar in frankrijk langs de weg!! Ik hou het op tot ik bij een benzinepomp ben.. dat ik fatsoenlijk kan gaan ztten! Hahaha.....

Fijne dag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 09-07-08

Hahahaha ! De tranen staan hier in m'n ogen van 't lachen. Zowel met dit grappig postje als met de gekke reakties.
Die hurktoiletten zijn inderdaad een ware marteling. Ook voor heren. Want ook de heren moeten in zo'n toilet behoorlijk kunnen mikken. Maar als ik in Frankrijk kom dan doe ik het meestal achter een boom. Mij hebben ze niet liggen hoor !
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 09-07-08

waarom rijden jullie niet allemaal een ommetje langs Duitsland ? Dààr zijn de toiletten superproper ! Ach ja, levert geen postjes op natuurlijk, daar moet je wat voor over hebben...

Gepost door: omamoetje | 09-07-08

De commentaren zijn gesloten.