13-10-08

Blauwe Maandag

(Als ik dit begin te schrijven is 't zondagavond ,
ik begin te schrijven en zie wel waar dit me zal brengen...)

Maandag vandaag, begin van een nieuwe week.
Ik heb me heilig voorgenomen om me te herpakken deze week.
Vanaf vandaag wil ik hier weer mijn dagelijkse collumn plaatsen,
muze of geen muze, moeilijk of niet moeilijk.
Er is me namelijk onlangs iets overkomen, waar ik in mijn eentje uit moest zien te raken . Ik kan of wil er niet over praten, en dit stond mijn creativiteit danig in de weg. 't Is stil waar het nooit waait zeker?
Hoe dan ook, ik hoop er zo snel mogelijk definitief een streep onder te kunnen trekken, en terug elke dag een postje af te leveren.
Ik wil alle bevriende bloggertjes dan ook bedanken voor de lieve reakties die jullie geplaatst hebben, dat deed deugd!
Dit Hemelhuisje bestaat bijna twee jaar ondertussen, en de tweehonderduizendste bezoeker komt al heel snel in 't zicht,
't is niet de moment om te gaan zitten treuren dus ...

Misschien moet ik er voor mezelf meer een beetje structuur in brengen.
Op mijn Heaveninbelgiumblog staat bijna elke dag van de week voor een vaste rubriek, en op die manier is het gemakkelijk om naar elke dag toe te werken. Misschien moet ik dit hier ook maar eens doen.

 


In plaats van Ruby Tuesday roep ik vanaf vandaag officieel
"Blauwe Maandag" in het leven. 
Om symbolisch een eind te maken aan de "blues" maak ik elke maandag een postje met blauw. Misschien blijf ik hierin alleen, misschien ziet iemand er een goed idee in en krijg ik navolging?
Als dit zo is, laat het me weten en ik zorg wel voor de linkjes?
Een foto met blauw, een verhaal over blauw, een gedicht,
een anekdote met blauw, zolang het thema maar blauw is?
Ach al is 't maar een mooie blauwe lucht, blauw is toch overal?
IMG_0613j comp
Als ik aan blauw denk, dan kom ik al bijna vanzelf in de Provence terecht ... Niks beter tegen de blues als de Provence ...
Dit is een uitstalling van een interieurwinkeltje in Goult.
Goult is een van mijn favoriete dorpjes daar in de Provence, het heeft nog alles van zijn authenticiteit kunnen bewaren, en het wordt nog niet platgelopen door de toeristen, zoals vele andere dorpjes.
Misschien moet ik er niet teveel reclame over maken ...

Voilà, deel één van Blauwe Maandag staat erop.
Vind je 't leuk, laat het me weten.
Morgen heb ik nóg een oproepje ...

08:55 Gepost door Jientje in Sfeer en poëzie | Permalink | Commentaren (14) | Tags: blauwe maandag, provence |  Facebook |

Commentaren

zo gaat dat Ook ik heb vanaf vandaag weer wat tijd voor de blogjes. De ene heeft problemen, de andere geen tijd, weer een andere geen inspiratie of zin,... Zo gaat het in het echte leven ook hé. Je bent een sterke vrouw, je komt er wel doorheen.
Leuk idee, die vaste rubriekjes. Volgende week doe ik mee! En Goult, ja ssssst, onlangs ook gaan wandelen. Zalig dorpje.

Gepost door: nana | 13-10-08

Goed idee zus!! Je hebt er nu in elk geval al een mooie blauwe maandag van gemaakt! Mooie foto! Het ziet er een gezellig winkeltje uit!
Hou je taai zus! Dikke knuffel!! XXX

Gepost door: lena | 13-10-08

Was al nieuwsgierig... wat ik onder de titel 'blauwe maandag' zou gaan vinden...hier is dat een uitdrukking voor iets dat heel kort duurde en beter snel weer vergeten kan worden! Zoals: 'ik had een blauwe maandag met die schele van de slager verkering' :-) of 'ik heb een blauwe maandag aan sport gedaan'.. :-))))) Maar ik hoop dat dit ideetje van jou een langer leven beschoren is hoor, want ik vind het best wel een leuk idee! Ik hoop alleen niet dat het te 'dwingend' zal werken...élke maandag iets over 'blauw' verzinnen...hmmm, ik weet het nog niet! Maar ik zal m'n best doen en wie weet ben ik je er ooit nog dankbaar voor ook! hahahahahaha
Ben in ieder geval blij dat je er weer helemaal 'bent', je werd hier gemist hoor!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 13-10-08

hahaha... ja idd MizzD..
daar dacht ik ook meteen aan!

Maar Jientje.. we zien je wel weer verschijnen met de postjes... !!!!

Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 13-10-08

:-) blauw is ook de zee, de lucht, blauw doet me denken aan mijn uniform van bij de nonnekes indertijd, hahahaha!

Gepost door: Blah | 13-10-08

Heel mooie foto uit de provence...

Gepost door: Annick | 13-10-08

Ik zend je alvast een dikke knuffel !!

Gepost door: els | 13-10-08

Leuk idee Mogen Nederlandse bloggers ook mee doen? Ik vind het wel een leuk idee. Ik zal eens nadenken hoe ik dat in het vat zou kunnen gieten. Ik dacht ook al een tijdje over zoiets na, omdat het zo moeilijk is om origineel te zijn/blijven.

Gepost door: Annette | 13-10-08

Gooh ...echt?? Ga jij m'n bonensoep maken! Wat leuk! Hopelijk smaakt ie je! De mijne staat alweer een paar uurtjes af te koelen. Ik wilde eigenlijk een jientje maken over dat recept...maar ja. wat valt er te fotograferen aan het maken van soep hè...dat pruttelt gewoon! hahahahaha!
Btw...ik bedacht me net iets over volgende week maandag...dat zal dan echt wel een blauwe post worden hoor! hahahahahahhahahaaa!!
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 13-10-08

Bleu monday.... Ik zal er eens over nadenken... 't Is wel een goed idee om een paar maandagen mee te vullen!
Dikke knuffel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 13-10-08

Ahaaa! Een geheel eigen interpretatie dus...dat zal ongetwijfeld smaken...jij bent een véél groter keukenwonder dan ik hè! :-)))

Dat blauw?...jaaaa...afwachten maar hè! hahahaha! Maar maandag is dus de 20ste...does that ring a bell??? :P :-)))))

Gepost door: mizzD | 13-10-08

Woehahahahahaa! Nou heb ik de boel verraden...en ga je me nog opdrachten zitten geven ook! hahahaha! Er zal van alles blauws langs komen meid...ik ben al horrieop aan het goegelen hahaha!!

Gepost door: mizzD | 13-10-08

Jientje Wel dat is inderdaad een een goed idee, ik zette elke zondag ook een zwarte wagen eentje die ik echt wel mooi vond... de laatste weken is dat verwaterd maar dat kan en zal terug komen, maar ik zal zeker is aan je denken en 's maandags een blauwe wagen zetten, kan ik eveneens Mizzke ook nog wat ophitsen, want die houdt niet zo van blauwe wagens, hahaha.
Sommige dingen in het leven zijn ook moeilijk, en daar hoef je niet over te praten soms... maar het initiatief om er een streep onder te trekken is er en dat op zich is ook al een goed teken.
En als je foto's van de Provence zo blijft zetten... wel dan kom ik zeker kijken, al doe ik dat zo ook wel al, hahaha
Lieve groetjes nog en tot gauwkes...

Gepost door: boogie | 13-10-08

Goh Jientje, Dat moet nu toch wel lukken, dat wij het allebei over een blauwe maandag hebben, zonder van elkaar te weten. Misschien heeft het iets te maken met great minds, maar ik denk eerder dat St. Pieter hier voor iets tussen zit. Da's weer één van z'n grapjes. Ja ja, hij heeft ons die poets gebakken en nu zit ie daarboven in z'n vuistje te lachen. 't Is nen deugniet, St. Pieter.
Laten we vanaf nu de maandag maar heerlijk blauw maken hé ?
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 13-10-08

De commentaren zijn gesloten.