14-10-08

Kwistig met pompoenen.

IMG_4998cOf mijn muze nu al dan niet terug zal komen is nog niet duidelijk.
Maar toen ik het postje van gisteren gepost had, schoot er nóg een ideetje door mijn hoofd. Geen stokje, maar eerder ook een thema.
Als we nu eens kwistig zouden zijn met pompoenen?
Halloween komt eraan, en de pompoenen zijn de laatste jaren toch echt aan een opmars bezig, en niet alléén als decoratie.
Ze zijn heel veelzijdig, daarom kwam ik op de idee.
Als we nu eens een pompoenenthema in het leven zouden roepen?
Wie wil meedoen post "iets" in verband met pompoenen.
Dat kan een foto van hun herfstversiering zijn, een idee voor een decoratie met een pompoen, maar lang dàt niet alléén.
Vroeger zat een pompoen zo een beetje in de geiten-wollen-sokken-cultuur, maar die dagen zijn volgens mij voorbij, en er wordt tegenwoordig heel creatief met deze herfstvrucht omgesprongen.
Ik heb al een paar zéér lekkere pompoenssoepjes gegeten de laatste tijd, ik zag gisteren nog weer een tof idee voor een taart, vorig weekend hadden we pannekoekjes van pompoen, en die waren zeer lekker, kortom ... wie heeft er zin om met pompoenen te spelen?
'k Heb dat zo nog eens gedaan in de komkommertijd, (met komkommers dan wel te verstaan, maar dat was in mijn eentje, en bovendien vind ik een komkommer niet écht lekker, dus ja .... Soit ... 
Als er nog iemand meedoet lijkt het me veel plezanter! 
Zo wil ik in de komende dagen wat aan mijn herfstversiering werken,
nu en dan een receptje publiceren, berichten over events met pompoenen, wie weet wat komt er nog allemaal uit de bus?

Voor alle duidelijkheid, mijn thema's zijn suggesties, hoe meer er meedoen hoe leuker ik het vind, maar je moét geen hele week over pompoenen posten hé? En je moét niet élke maandag een Blauwe Maandag neerzetten ook hé, alleen als je zin hebt, dan laat je 't me maar weten, okee? Je ziet maar ...

Ik weet in ieder geval al wat geschreven deze week,
en dat was nodig...

10:46 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Zie je wel zus.... Dat het een goed idee was om eens met Sint-Pieter te babbelen! Ik heb het idee dat het toch een beetje een ommekeer teweeg gebracht heeft! Succes nog hé!
Groetjes!!

Gepost door: lena | 14-10-08

Hmm... nee, denk niet dat ik met dit idee uit de voeten kan. Ik vind ze als versiering niet echt geweldig ( het ligt er maar zo hè...en als je pech hebt zijn ze ineens verrot aan de onderkant en zit je hele kast onder de smurrie! haha!) en ermee koken heb ik helemáál nog nooit gedaan! Maar ik denk dat de Vlaamse bloggers dit wel een goed idee zullen vinden...die creatievelingen en keukenprinsessen en zo haha!
Én ik ben blij dat jij weer ideetjes hebt om vrolijk verder te bloggen! ;-)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 14-10-08

Ahwel zus 't heeft inderdaad geholpen om met sinte-pieter te babbelen! Mijn ventje maakt hee@rlijke pompoensoep... ik zou het recept eens kunnen posten!
@MizzD
Shame on you, zo'n lekkere groente om mee te koken! Moet je écht proberen hoor!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 14-10-08

ha pompoenen, zalig he! Ben al de sinds zondag aan het genieten van de eerste pompoensoep.. en in de vriezer zit nog genoeg :-))

Gepost door: Ann | 14-10-08

Jientje Ha, pompoenen... een hele leuke groente is het. Vorig jaar ben ik naar het Potironfestival geweest in Orp, een dorpje hier in de Walen... en heb spijt dat ik het dit jaar gemist heb, daar is het altijd de wedstrijd om de zwaarste en grootste pompoen. Veel sfeer is er en heel veel animatie erbij, lekkere proeverijen, ambachten en leuke stalletjes om te shoppen. Alemaal in het kader van de pompoen...
en een goei pompoensoepke, daar teken ik direct voor. Helaas heb ik er gene pics van, ander-s deed ik direct mee, al zal me dat niet tegenhouden iets anders te vinden, halloween is nog wel even, hahaha.
Lieve groetjes nog en tot een volgende
Dikke knuf

Gepost door: boogie | 14-10-08

Ik post vast ook nog wel eens iets over pompoenen tussen nu en Halloween.

Gepost door: veerle | 14-10-08

Dag Jientje...

zou het een pré-winterdipje zijn misshchien?

Fijne dag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 15-10-08

@ Bientje Hahahaha...shame on me? En je schrijft zelf dat jouw véntje ermee kookt...dus jíj óók niet!! hahahahahaa!
Volgens mij is het hier echt niet zo'n gewoonte hoor om met pompoen te koken...mijn moeder heb ik het in ieder geval nog noooooit zien doen en mijn schoonmoeder, die een echte keukenprinses is, had volgens mij vorig jaar voor het eerst eens pompoensoep gemaakt! Ik zie ze hier ook niet echt bij de groentenboer liggen die dingen!
Ach, je weet hoe ik ben in de keuken...een schijtebroek die bijna niks nieuws durf te proberen hoor! Ik ben al blij als de bekende dingen lukken! :-)))))
Maar ik zal over het thema nog eens nadenken...wie weet kom ik nog ergens op! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | 15-10-08

De commentaren zijn gesloten.