06-08-10

Weeral een week voorbij!

 

Vrijdag weeral vandaag, wat gaat een week toch snel vooruit hé? Veel te snel, en al te vaak herinner je er na een paar maanden niet veel meer van. Dus ben ik van plan om regelmatig eens terug te blikken op de week die voorbij is, een collageke van de week in woord en beeld zeg maar.


Het weer was een beetje wisselvallig deze week al maakten de periodes met zon veel goed.
Waar ik deze week zoal van genoten heb?
Eerst en vooral de band met mama die hechter geworden is dan ooit. We hangen heel regelmatig aan de telefoon samen om even bij te kletsen, en daar geniet ik van!
En dan was er een gestolen namiddagje in Lier. Eerst samen terraske doen (zàlig, nérgens zijn terrasjes leuker dan in Lier!) en een kleine fotowandeling in het begijnhof terwijl ik op mijn ventje wachtte.
Zaterdag konden we er samen met de fiets op uit en het regenweer van zondag was dan weer goed om de nieuwe printer aan te sluiten en te installeren.  Nu kan ik eindelijk weer terug printen, joepie! 

fave five august 6th.jpg
De laatste tijd zo'n beetje onze nieuwe dada, dat fietsen.
Onze eerste fietstocht kwam eigenlijk een beetje toevallig. We waren in Bornem voor een zoektocht die we eerst eigenlijk met de wagen zouden maken, maar het bureau van toerisme maakte reklame voor fietsverhuur. Voor maar vijf euro konden we een fiets huren en tot mijn grote verbazing zag mijn ventje dat wel zitten. Hij is absoluut niet echt het sportieve type dus kon ik dat alleen maar toejuichen. We lieten de zoektocht voor wat ze was, en hadden een heerlijke namiddag, fietsend langs de Schelde. We kregen zo allebei de fietsmicrobe fel te pakken. Eerst maar een nieuwe fiets aanschaffen voor 't ventje, en die kwam er veel sneller dan ik had durven dromen, zaterdag konden we die namelijk al inwijden. Dat inwijden is gelukkig zonder hemelwater gebeurd.
Ook al was het met momenten toch wel heel erg bewolkt, meer dan een paar kleine druppeltjes hebben we niet gevoeld! Zeker een klein engeltje die in haar broekje had gepist!
Hopelijk lukt het deze weekend ook om het droog te houden, maar als ik de weersberichten bekijk ...

Verder de derde les in de zomercursus patchwork gehad, namelijk het quilten
. Dit leek leek me in het begin aartsmoeilijk, maar dat viel eigenlijk veel beter mee dan ik me had voorsgesteld. Nog één les en dan zou ik de trotse bezitter moeten zijn van een echt handgemaakt patchwork kussen!
Nooit gedacht dat ik het zou ineen krijgen!

Ooooh en gisteren hebben we geSMULD van ... balletjes in tomatensaus!  Niet meteen een culinaire hoogvlieger misschien, maar er is niks beters tegen de regenweerblues vind ik!


Het weekend ligt alweer voor ons, maak er een fijn weekend van, ondanks het regenweer!


20:55 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Mooi overzicht in woord en beeld sis!
Enne.... balletjes in tomatensaus zoals jij ze klaarmaakt zijn WEL een culinair hoogstandje!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 07-08-10

Weer een mooi staaltje beeldplaatjes, leuk dat je weer in het Nederlands blogt trouwens! Het ziet er ook weel heel lekker uit as usual! Knuffel, Valérie

Gepost door: Valérie | 07-08-10

Leuk, een nieuwe gezamenlijke hobby...én gezond hè, fietsen doet goed! (dat vind ik ook het mooie aan wandelen..je ziet nog eens wat en het doet je nog goed ook!)
Een weekoverzichtje..ja, leuk om terug te kijken later..vooral als je niet elke dag al een postje had...ik zie dat elders wel eens en dan wordt het zo dubbelop hè, dan schiet het z'n doel voorbij!
Maar die balletjes...is dat in het midden boven? Dat vind ik er zó niet zo smakelijk uitzien eigenlijk...hahahahahaaa! Dat is echt een Vlaams gerechtje trouwens...wij kennen dat hier helemaal niet hoor...heb het ondanks het uitgebreide recept van Patsy (speciaal voor mij ooit op haar blog gezet) ook nog nooit getracht te maken...shame on me hè! hahahaaa!
Groetjesssss!

Gepost door: mizzD | 07-08-10

Hoi zusje!
Vandaag is het niet echt fietsweer denk ik! Maar dan kan je verder werken aan je patchwork! Mooi!
Groetjes!

Gepost door: lena | 07-08-10

je mama ziet er heel goed uit, hopelijk voelt ze zich even goed
jij bent ook al zo'n creatieve als je zus en nichtje
hopelijk blijft het droog vandaag en kan je met ventje op fietstocht

Gepost door: fotorantje | 08-08-10

sorry, dit bericht heeft niets met jouw blogposting te maken, maar ik geraak via de zoekmachines niet in elsje2b haar blog,wél word ik naar hier verwezen. ik zou graag haar commentaar willen lezen over een afbeelding die zij plaatste en die ik in google vond. zou jij me de juiste link naar haar blog kunnen bezorgen aub? ik kom steeds op de algemene site van skyblogs en vind haar daar niet terug. heel veel dank! ik kom hier nog wel eens verder lezen, want het ziet er zeer aantrekkelijk uit. liefs, paz

Gepost door: paz | 09-08-10

@ Paz: Als je doorverwezen wordt naar de algemene site van Skynetblogs wil dat zeggen dat de blog die je zoekt niet meer bestaat. Ik kan je dus hierbij helaas niet verder helpen.

Gepost door: Jientje | 09-08-10

Hey Bientje, een goed gevulde week, dat patchwork laat ik aan me voorbij gaan wegens te ongeduldig maar het overige zie ik wel zitten hoor, samen fietsen met ventje al moet ik daarvoor nog een tijdje geduld nemen na z'n ongeval en als hij weer beter is, fietst hij me zo voorbij ... langs de Schelde fietsen is mooi en rustig op de dijken.
Het receptje van kerriepatatjes komt weldra als onze kleine kapoen terug naar papa en mama is.
Maak er terug een fijne week van.
Groetjes

Gepost door: Chris en Kelly | 09-08-10

Hey, wat ben ik blij om hier nog eens een postje te zien verschijnen. Wat lang geleden zeg.
Welcome back! Zit je graag in Lier op de terrasjes? Ik zit graag in Lier bij 'zuster Agnes' (is de naam nu volledig correct?). De andere terrassen aan de Zimmertoren staan naar mijn goesting veel te dicht op mekaar en dan voel ik me niet zo goed.
Behalve bij de Sint Gummarus hi hi. Iedereen heeft toch zijn voorkeuren he.

Gepost door: Stefanie | 09-08-10

Prettig weekend.

Gepost door: els | 13-08-10

ik "ontdek" de geneugten van het wandelen... fietsen doe ik al lang

Gepost door: Tal | 16-08-10

De commentaren zijn gesloten.