17-08-10

Een dagje om in te kaderen ...

 

Kasterlee.jpg

 

... dat was het zonder twijfel.
Nana made my day
.

We begonnen er al vroeg aan, want we weten uit ervaring dat onze dagen altijd veel te kort zijn en dat we nooit "uitgesjauweld" geraken.
Nana verwende me met een zààlig ontbijt met alles erop en eraan en we namen rustig de tijd om te genieten.
Pas een paar uurtjes later reden we wat dieper de Kempen in. Plaats van bestemming was pompoenenstad Kasterlee, waar Nana een zoektocht/wandeling had uitgestippeld.
Koffieleuten als we zijn konden we niet aan de wandeling beginnen zonder eerst een kopje van het zwarte vocht te drinken. En we waren aangenaam verrast dat dit in een eenvoudig dorpscafé vergezeld ging van een glaasje advocaat en échte slagroom. Daar kunnen sommige koffiehuizen een voorbeeld aan nemen!
Eerst drie keer een toertje rond de markt vooraleer we de juiste richting van de wandeling vonden. Ahum.
Het plannetje zou iets duidelijker gekund hebben, gelukkig kan Nana beter met kaarten overweg dan ik!
We ontdekken gaandeweg de bezienswaardigheden van Kasterlee. Kapelletjes, een heus oorlogkerkhof, Kees's molen en zelfs een kabouterberg met échte kabouters!
We genoten van "een natje" om droog te kunnen blijven als de eerste druppels vallen. Frank Deboosere kwam weeral eens zijn beloften niet na. We hadden nochthans speciaal onze afspraak een dag verzet omdat dit de betere dag zou worden. Gisteren stralend weer en vandaag moeten we tussen de druppels lopen!
Maar dat kan de pret niet drukken, even later was de bui weeral over en konden we genieten van een ijsje op een bank in het park. Zalig speculoosijs, van het beste dat ik al gegeten heb.
Het volgende stuk van de wandeling gaat door het bos, en de bomen geven toch enigszins beschutting tegen de druppels die nu toch weeral wat hardnekkiger beginnen te vallen. Onze witte zomerschoentjes zijn echter niet op zoveel bos voorzien en we krijgen natte en heel zwarte voeten! Maar tegen de tijd dat we terug in het dorp aankwamen was het gelukkig weeral droog.
Hoog tijd voor koffie. Nana's favoriete koffieadresje zat echter stampvol en we wachtten dan maar op het terras ernaast. Mensjes kijken van op een terrasje ... een perfecte zomerse bezigheid.
Even later komt er toch een plaatsje vrij in het Letterhuis, een knus koffiehuisje annex geschenkwinkeltje waar je ogen tekort komt. Deze keer kozen we een heerlijke laagjeskoffie, advocaat  en koffie afgewerkt met een heerlijke dot slagroom. Dat we vandaag eigenlijk al een overdosis slagroom hebben genuttigd laten we niet aan ons hart komen! We leven maar ene keer, toch?
Eenmaal thuis drinken we nog een aperitiefje met onze mannen. De mannen komen met het voorstel om met z'n vieren samen iets te gaan eten, en daar zeggen de miekes natuurlijk geen nee tegen!
Taverne "In de Wandeling" serveert lekkere biefstuk van eigen kweek Blonde d'Aquitaine koeien, en dat kan ons wel bekoren. Het vlees is om duimen en vingeren af te likken, lekker mals en heerlijk van smaak.

Gezellig kader, goed gezelschap, lekker streekbiertje erbij ... het perfecte einde van een perfecte dag!

 

10:11 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ooooooooooh, dat was inderdaad een leuke dag!
Ah miekes, ik vind het altijd zo spijtig dat we zover uiteen wonen hé!
Dikke knuffel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 17-08-10

Een leuk verslag van een ongetwijfeld enorm geslaagde dag! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-08-10

klinkt allemaal heel leuk...

groetjes
kim

Gepost door: Kim | 19-08-10

Hoi zusje!
Dat zag er inderdaad een heel gezellige dag uit! En aan ijs, slagroom en andere lekkernijen was er ook geen gebrek! Jadadde!
Groetjes!

Gepost door: lena | 20-08-10

Ja, ik wou ook wel dat ik er bij was... je vertelt zooo leuk!!!

Gepost door: Tal | 21-08-10

Heb je heel waarheidsgetrouw weergegeven. :-) Een heerlijk dagje zoals er nog vele zullen volgen!

Gepost door: Nana | 25-08-10

dit klinkt heel leuk, wat een superdag
ik zit gewoon mee te genieten

Gepost door: fotorantje | 25-08-10

De commentaren zijn gesloten.