19-11-10

Regen, mist ... en lekker eten...

 

fave five nov 19.jpg

 

Als ik mijn collage ineensteek merk ik pas hoeveel van mijn foto's van deze week er weeral over eten gaan! Nu ja, het weer viel nu ook niet echt mee en wat doet een mens als ie binnen zit in de winter hé? Juist ja, we maken het gezellig en toveren wat lekkere hapjes op het bord.
Daarbij komt dat mijn nieuwe frigo zaterdag eindelijk geleverd is. Ze zouden hem eerst vorige week dinsdag gebracht hebben, maar toen bleken ze te staken bij Vandenborre. Vervelend! Maar het was het wachten meer dan waard, hij is iets groter dan mijn vorige en iets meer bergruimte is voor een foodie zoals ik natuurlijk wel mooi meegenomen!.
Zaterdag eerst maar de regen trotseren en naar de markt te gaan en allerlei lekkere dingen kopen om de weekend door te komen. En dan alles schikken in de gloednieuwe ijskast! 
Om dan de volgende dag een brunchke te organiseren met al dat lekkers, zalig toch?
Op het menu:
- een slaatje met Vacherin, appel, peertjes en schilfers van rode biet.
- pannekoekjes met bosbessen overgoten met keukenstroop van de Zeeuwse Boerin. Over die keukenstroop zal ik het later nog wel hebben.
- gepanneerde vishapjes met sinaasappel en witloof
- als hoofdgerecht een hertekorteletje met witloofstoemp
Geen wonder dat de weegschaal deze week niet wil naar beneden gaan! LOL!
Want 't is niet alleen in het weekend dat er hier lekker gekookt wordt, natuurlijk. Op donderdagmorgen volg ik ook nog eens kookles en is het 's avonds ook iets uitgebreider voor een doordeweekse dag.
De creme brulee die we
normaal gezien moesten maken heb ik wijselijk gelaten voor wat ze was, ik zal deze weekend wel een light versie ervan proberen maken! 
Okee, nee, er waren nog dingen waar ik deze week van genoten heb. Die lekkere winter punch rooibos thee die ik meebracht van de markt hier. Aroma's van kokosnoot, amaretto, amandel, appel en kaneel, echt een lekker wintertheetje. Ik geniet ervan als ik voor de teevee zit
's avonds.
En dan ben ik weer steeds meer met de Canon D40 foto's aan het maken, en zag ik dinsdag mijn kans schoon om een reeks sfeerbeelden te maken in de mist. Als je 't gemist hebt, de foto's staan hier.

En nu staat het weekend weeral voor de deur, geniet ervan!

 

 

16:18 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Gauw open doen dan...je laat dat weekend toch niet voor de deur staan hè! :-)))
Mjam mjam mjam klinkt allemaal heel lekker..maar voor mij is het fijn dat ik niet zo goed kan koken, want ik zou vierkant worden hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-11-10

Hoi zusje!
Nu zal er nog meer gekookt worden zeker! Kan dat eigenlijk nog meer? Het verwondert me eigenlijk niet dat die weegschaal niet goed meewerkt met je hoor! Man, man, man, al dat lekker eten!!
Groetjes!

Gepost door: lena | 20-11-10

Ja, 't is hier altijd gezellig met al dat eten, die sfeerlichtjes, de mooie foto's!
Ge kunt een mens nogal doen watertanden hoor!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 22-11-10

welja, en ik zal maar diëten en hier komen kijken en lezen, hahahahaha :D

Gepost door: Blah | 23-11-10

Mmm :D

Ziet er heel lekker uit!

Grtks

Gepost door: Fairytale Girl | 24-11-10

de ijskast is beter gevuld dan bij mij, het eten ziet er dan ook heel lekker uit
mmmm amaretto, ook al niet slecht

Gepost door: fotorantje | 24-11-10

De commentaren zijn gesloten.