22-12-10

Reizigersmiserie in St Pancras

 

IMG_3637bc.JPG

De incheckbalie in St Pancras, het Eurostar station in Londen.
Een happy ending na uren bang aanschuiven in een schijnbaar eindeloze mensenzee. We waren bij de laatste gelukkigen die nog meekonden, na ons ging de deur dicht...

IMG_3627bc.JPG

 

Hier was het allemaal begonnen, een flink eind vóór het station, aanschuiven in de regen! We hadden om vijf uur een taxi besteld uit ons hotel en waren zeker twee uur voor het vertrek al aan het station. We hadden onze Eurostar ticketten op zak, en hadden geen idee van de verkeerschaos die er de afgelopen dagen in het Britse Koninkrijk geheerst had. Moeder en dochter hadden twee dagen van de elkaars gezelschap en de gezellige kerstsfeer in Londen genoten en er was voor ons geen vuiltje aan de lucht. We stapten dan ook gezwind de mensenzee voorbij op zoek naar een balie waar wij met onze tickets zouden kunnen inchecken. In onze ogen waren dat allemaal arme stumpers die stonden aan te shuiven om nog een ticket te kopen! Wisten wij veel dat die Britten nieuwe regels ingevoerd hadden. "Maar wij hébben toch een ticket? " zei ik tegen een Eurostar security. "Tuurlijk!" was het laconieke antwoord, "IEDEREEN hier aanwezig heeft tickets, maar dat wil niet zeggen dat je niet in de rij moet gaan staan. Wie eerst komt eerst maalt, en we kunnen niet garanderen of je vanavond nog zult kunnen vertrekken! We konden dus maken dat we zo rap mogelijk in de rij stonden, buiten in de regen. 

IMG_3633bc.JPG

Met de moed der wandhoop begonnen we aan wat een eindeloze calvarietocht leek. Tot onze grote opluchting ging de file redelijk snel vooruit en stonden we sneller dan verwacht tenminste droog. We hielden er de moed in en vertelden mekaar een beetje gieberend allerlei griezelverhalen en anecdotes uit vroegere reizen. ( Zo maakte ik vorig jaar in Washington mee dat mijn vliegtuig vertrokken was zonder mij, met alle gevolgen van dien!) Ik nam ook regelmatig foto's voor de verslaggeving aan het thuisfront. 

IMG_3632bc.JPG

Het aanschuiven verliep heel gedisciplineerd, er was op geen enkel moment sprake van chaos, dat moet gezegd. Er werd gratis koffie en boterhammen uitgedeeld en er werden zelfs grapjes gemaakt door de security!

IMG_3635bc.JPG

Toen we de incheckbalie eindelijk bereilkten kregen we een groene sticker op ons ticket geplakt met de simpele instructie om te wachten tot de groene trein aangekondigd werd. Nog weer ruim een uur later rond  half tien konden we eindelijk onze plaats in de trein innemen om pas na middernacht in Brussel in de Midi aan te komen. Aansluiting naar Antwerpen of Gent konden we op dit nachtelijk uur wel vergeten, maar gelukkig kwam mijn ventje ons afhalen ! Eind goed, al goed!

16:03 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat je nog geluk had dat je een trein had, ik heb andere verhalen gehoord ook. Al bij al lijkt het toch nog meegevallen te zijn. En gelukkig had je een ventje die je kon komen ophalen, wat ook niet voor iedereen evident is denk ik.
Kijk al uit naar je verslagje met dochterlief!

Gepost door: patsy | 22-12-10

Jawadde! Ik had geen idee, net zoals jullie, van de chaos!
Maar jullie hebben genoten? Da's het voornaamste!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 22-12-10

Oei oei...wij hadden zoiets op de heenreis toen in februari...na dat treinongeluk bij Halle! Maar gelukkig hoefden wij juist kórter te wachten!
Eind goed al goed inderdaad...maar je zal maar, zoals Magda eens schreef, net niet bij die laatsten behoord hebben...als de deur vóór jullie dicht was gegaan, had je op zoek gekund naar een hotel!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22-12-10

Ik hield mijn hart al vast zus, want ze hadden het op het nieuws gezegd! Maar jullie zijn veilig terug thuis. Gelukkig maar!
Groetjes!

Gepost door: lena | 22-12-10

In ons apenlandje zou het er met meer chaos en minder 'gezelligheid' aan toe gaan vrees ik. Gelukkig zijn jullie toch nog redelijk snel en veilig thuis geraakt na twee heerlijke dagen vol momenten die wél leuk waren. :-)

Gepost door: Nana | 23-12-10

't Is me wat met het verkeer door die sneeuw hé... Gelukkig veilig en wel thuis geraakt!!!

Gepost door: Tal | 23-12-10

Wow, wat een avontuur.
Nog een geluk dat je bent thuis geraakt ;-)


Grtjs!

Gepost door: Fairytale Girl | 23-12-10

Congratzzzz met je 4-jarig blogbestaan Jientje!! xxx

Gepost door: mizzD | 25-12-10

Proficiat zusje! Het is precies vier jaar geleden vandaag dat ik je je eerste stapjes leerde zetten in de blogwereld! En kijk nu waar je staat?
Niet stoppen hoor!
Dikke knuffel,
Liefs,

Gepost door: Bientje | 25-12-10

De commentaren zijn gesloten.