16-03-07

 St-Patrick's Day ??

 

Op 17 maart is het St Patrick's Day .

t-StPatrick

Dit wordt door Ieren over de hele wereld uitbundig gevierd. Ik heb dan wel geen Ierse roots of zo, maar wel heel veel sympathie voor deze ietwat eigenzinnige en levenslustige afstammelingen van de Kelten

St Patrick is in Wales geboren en was tot de leeftijd van 16 jaar...allesbehalve heilig. Ik ga hier niemand vervelenst patricks day met de man zijn levensverhaal, feit is dat hij ruim 30 jaar in Ierland rondgereisd heeft, overal kerken en scholen stichtte en aldus van de Ieren heel godsvruchtige mensen maakte.

Maar ze gaan niet alleen maar naar de kerk hoor, die Ieren..
Als er een Ierse pub bij u in de buurt is, dan is het zeker de moeite om daar dit weekend eens de sfeer op te snuiven, want ambiance maken kunnen de Ieren gelijk niemand anders!
Ik heb het ginder mogen meemaken in een klein dorpje, een  klein cafeetje.. Het was niet op St-Patrick's day maar gewoon een dag in de week..

Een paar mannen kwamen toe met hun instrument onder hun arm, en ze begonnen te zingen..

irish pub
Op een mum van tijd was iedereen aan het zingen, de hele avond lang !

Niks geen gedoe voor de toeristen hoor, dat ging er gewoon altijd zo toe !

No, ney, never... zal ik die ambiance nog vergeten, iedereen zong mee, en tegen sluitingstijd (last calls) bestelden ze nog rap drie of vier Guinnessen tegelijk, om toch nog niet naar huis te moeten gaan !!

guinness 3Kijk, zo eentje met een klaverke in...mmmm, van 't vat natuurlijk..
Al heb ik me laten wijsmaken dat ze op St-Patrick 's day GROEN bier zouden drinken ??
 
PF_904987_27701~St-Patrick-s-Day-Green-Beer-Posters

Voor mij liever een Guinness, denk ik ??!!

18:57 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (17) | Tags: ierland, drinken, st-patrick |  Facebook |

15-03-07

Een veilig nest...

IMG_1670

 

Tina en Titus zijn druk in de weer.. Elke morgen rond kwart over zeven komen ze aan . Ze verkennen een beetje de omgeving, Titus gaat nog rap een nootje pikken als ontbijt. Tina wipt een beetje ongedurig van het boompje op de nestkast, allee Titus...begin eraan !! Titus, Titus, Titus ...roept ze...

Titus vliegt weg, en komt terug met een bussel stro in zijn bekje..niet te doen, hij geraakt bijna niet door het gaatje met zijn bouwmateriaal !! Koddig om zien !

Dit zijn momentopnamen die bijna niet te fotograferen vallen ..

Maar ik vond dit... Hier kan je dag per dag zien wat er in het nestkastje gebeurt, iets waar ik,  sinds ze bij ons op het terras komen broeden vreselijk nieuwsgierig naar ben. Als je even nieuwsgierig bent als ik, klik dan op LEVEN VAN MEZEN , en vervolgens op camera in nestkast 2005, en je kan alles van het eerste plukje mos tot het uitvliegen volgen op deze unieke fotoreportage !

18:39 Gepost door Jientje in Geluk | Permalink | Commentaren (10) | Tags: terras, vogels, lente |  Facebook |

14-03-07

 Daar bij die molen...

IMG_1664Dit is wat ik zie vanuit mijn keukenraam..
De molen van de buren op de achtergrond.
Wij wonen op het eerste verdiep in een appartement, en over de ganse breedte van het gebouw is een betonnen plantenbak van wel zeker één meter diep.Daar zorgen de conifeertjes aan de linker- en de rechterkant voor wat privacy.
Links is een muurtje met een étagère waar al mijn kruidenpotten opstaan. Alles begint al terug goed uit te schieten, en ik kan bijna niet wachten om er weer te kunnen van knippen. Verder op dat muurtje hangt ook het mezenestje.Ook dit jaar hebben ze hun intrek al genomen ..
Ons terras is eigenlijk verder een pottentuin, en het voordeel is dat je steeds kan schuiven en verzetten . Op die manier kan ik steeds de blikvangers van het moment in de "spotlights" zetten, en de minder mooie planten erachter verstoppen.
IMG_1648
 

Zoals dit groepje bijvoorbeeld. Links in de grote vierkante pot, de Rhododendron. IMG_1661Ook een nieuwe aanwinst is deze.. Zal mooi worden want hij staat vol knoppen en paarse bloemetjes.
IMG_1647

 

En dit is dan een ander groepje, met het hulstboompje als blikvanger.
IMG_1657

De fruitbak met de paaslelies en de primulatjes is stilletjesaan "op zijn retour" en mag zijn laatste decoratieve leven sluiten op de tuintafel. Mooi, met dat zonnetje er zo op !!

18:50 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (11) | Tags: terras, lente |  Facebook |

't Is gin leven... da bloggen !

Aj mor es moest geweten he'n oe da 'k ik ier roendgesproengen én vandemorgend !!!

Brood bakken , koken... ondertussen staat de verborgen camera in de keuken opgesteld want de meesjes zijn nest aan het maken, en da's enig... op amper drie meter van je keukenraam..

IMG_1677

 

Dus...die meesjes wil ik fotograferen..

Bed opmaken , huishouden doen, stofzuigen en een wasje doen...allemaal tegelijk
En tussen dit alles door moet ik nog mijn pc ke in de gaten houden want mijn rond getalleke komt eraan !! Pfff, hectisch is dat hier weer!!
Ik kan dan ook niet laten om nog rap een berichtje te posten om iedereen te bedanken!!

En als ge dan denkt dat ge voor al uw inspanningen een hunkje gaat krijgen?

Forget it...Skynet steekt daar weer een stokje voor !!
Dus bij mizzD zijn er helaas alleen maar tulpjes te bekijken...Maar het is net als altijd wel de moeite om te lezen !!

Het is echt geen leven !!

Hihi, bedankt, ik vind het heerlijk...

13-03-07

Over belletjesplastiek en "zooi"...

In de winter worden de vorstgevoeligste planten opgeborgen in een soort serre, een constructie van panelen met belletjesplastiek, IMG_1667die geklemd zit onder het balkon van de bovenburen. Dat kan in het voorjaar gemakkelijk verwijderd en weer opgeborgen worden , en het heeft de gevoeligste planten toch al altijd door de winter geholpen.

IMG_1668

 

Als het aan mijn ventje had gelegen was dat al een maand geleden al afgebroken geweest, maar daar had ik toch nog een beetje schrik van. Maar nu met dat mooi weer wilden we er toch echt aan beginnen...

Het begint dan gewoonlijk al met een ritje naar een naburig tuincentrum, voor potgrond. De Rhododendron had een grotere pot nodig .
En, het kan gewoonlijk ook niet uitblijven dat we nog iets zien dat we mooi vinden , deze keer natuurlijk ook!
Snel huiswaarts met de buit van de dag, want zo vroeg in het voorjaar werk je toch nog een beetje tegen de klok hé, ook al is het dan al veel langer licht.

Wat zetten we waar, en in welke pot ?? Ik zie het zus, mijn ventje zo, aiaiaai....grmrbl, grmrbl...

Het terras is in geen tijd herschapen tot een onoverzichtelijke "zooi" waar ik niet meteen blijf mee weet!

"We hebben veel te veel" zegt mijn keppe, die nota bene een half uur daarvoor , had ik hem niet tegengehouden, nog één of ander boompje wou kopen !!!

Grmrbbl...je weet wel hé...
Ondertussen is er overal potgrond, overal potten, planten, rommel... zucht !!
Onze vogelbevolking is helemaal niet akkoord met al dat gedoe op "hun" terras, en laten ons dat goed horen !

IMG_1644

 

IMG_1645

Erg hé !! Niet te doen !!

Hoe dat het geworden is ?? Geduld is een schone deugd..... en morgen komt ook alhier...

11:15 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (16) | Tags: terras, lente |  Facebook |

12-03-07

Cliffhanger !!

Oh my goodness, ik heb vanmorgen doodsangsten uitgestaan!!

De dag begon nochthans schitterend, om zeven uur wakker voordat de wekker afliep, het gebruikelijke ochtendritueel... Koffie maken, knuffelen met de poes..

Genieten van de aanblik van mijn vernieuwd terras, mentale nota's maken van wat ik allemaal wil doen vandaag... niks aan de hand.

Fruitsla gemaakt, boterhammekes voor 't ventje, samen ontbijten...ventje uitgewuifd...Schitterend weer...So far, so good, het begin van een perfecte dag.

De meesjes willen aan hun werkzaamheden beginnen, ze zijn gisteravond al inspectie komen houden en ze vinden het schitterend. Er zit er eentje op de krulhazelaar, en dat wil ik fotograferen. Daarna nog een paar foto's van het terras, de mooie hoekjes en de niet zo mooie ook..

Naar het computerstekje om de foto's over te zetten op de stick, aanpassen, verkleinen...

mees

De foto is misschien niet zo goed, maar ze is door het raam getrokken, anders had ik het meesje verstoord!
Als de foto's verkleind zijn, ga ik terug naar mijn eigen pc om te kijken of de foto's er goed opstaan...Alles begint te schemeren , te flikkeren, er komen kadertjes op mijn scherm waar ik absoluut niet naar gevraagd heb... Als ik die probeer te sluiten, lukt dat niet.. Die pc werd compleet zot, vroeg zelfs om backgammon te spelen. Backgammon dan nog, ik zou begot niet weten hoe ik eraan moet beginnen !!

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik weet maar één ding meer..afzetten en opnieuw starten ! Maar dezelfde miserie begon opnieuw!!  Flikkeren, flitsen en op niks meer reageren. Hier is iets serieus mis !!

Uiteindelijk slaagde ik er toch in om het herstelprogramma  te starten. Maar dat duurt !Ondertussen ren ik door de verschillende kamers... biddend dat alles terug mag werken...trillend van de schrik ..Je kan je niet voorstellen hoe ik hier rondgelopen heb, een combinatie van Roadrunner en Speedy Gonzalez moet het geweest zijn !!

Ik heb mijn bed verschoond, soep gemaakt, de vaatwassser leeggemaakt, de wasmachine opgezet en zeker wel drie postjes voor de blog geschreven (in mijn hoofd hé), dit alles in de tijd dat dat herstelprogramma liep. Al die tijd bibberend en bevend, en met de ergste visioenen in mijn hoofd !!

Oef, ik heb hem terug aan de praat gekregen en alles schijnt het toch te doen .

Morgen vertel ik wel verder over mijn terras, maar eerst moest dit van mij af !!

18:34 Gepost door Jientje in Web | Permalink | Commentaren (9) | Tags: blogperikelen, terras |  Facebook |

11-03-07

Amai mijn voeten, ik voel mijn rug niet meer!!

....of eigenlijk, juist wel !!

We hadden (zoals de meerderheid van de bevolking)
.... lentekriebels!

Van sedert Jezekes tijd (of zijn nakomelingen) staat lente voor vernieuwing, kijk maar naar het blogje van Piet ! Een nieuwe lente .. een nieuwe ... kleur !!

Voor mij zo niet, ik blijf trouw aan de " Red Wine "  look van mijn blogje, ik ben daar van in 't begin gelukkig mee geweest en ik ga daar geen verandering in brengen ...
Enfin ja, never say never, zo wijs ben ik ondertussen ook al !!

Nu, ik wijk af, waar hadden we het over ??
O ja, lentekriebels..

Volgens mizzD behoor ik tot de opruimerige types .....God ja, die moeten er ook zijn hé, al valt dat nog goed mee volgens mij , ik ben heus geen maniakske, maar van tijd tot tijd moet er toch orde op zaken gesteld worden, althans, dat vind ik ....

Dus.... Vernieuwing...

 

Op het terras...

Amai, ik heb gewerkt!! En het is moooooooiiii, al zeg ik het zelf !!

En amai, ze zeggen ik voel mijn rug niet meer...maar ik voel hem  (of is het haar?)  zjuust wél !!
Als dat maar goed komt, want er staan voor mij drukke dagen aan te komen..

Curieus zeker hé allemaal? Awel, gelijk ze vroeger in Peyton Place (hihihihi) zegden...come and see tomorrow... dan vertel ik jullie meer !!

21:36 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) | Tags: humor, terras, lente |  Facebook |