01-09-10

Over blauwe vingertjes en de geur van inkt ...

 

IMG_4144bc.JPG

 

Woensdag, één september. De eerste schooldag zit er alweer op. Toen ik vanmorgen in mijn fotoarchieven snuffelde, kwam ik deze foto tegen.
Van de allereerste schooldag en de kleuterklas weet ik niet veel meer, maar het honingkleurige meubilair op de foto herinner ik me van in het eerste studiejaar, ook al heb ik zelf wel nooit met een lei en een griffel moeten schrijven.
Lezen en schrijven was nieuw voor me en er ging een wereld voor me open.
Ik herinner me de prentjes van de chocolade, en hoe ik probeerde de tekst te ontcijfen.
Ik herinner me het bloed-zweet-en-tranen-gezwoeg met pennestok en inkt ook nog levendig.
Ik zie de blauwe vingertjes die je ervan kreeg nog steeds voor me, ik ruik nog steeds de geur van de inkt ...
En dan was er die schàndelijke inktvlek die mijn prille schrijfsels ontsierde, natuurlijk nét voor het helemaal àf was. Dat gebeurde natuurlijk alleen als het een belangerijk document betrof, een nieuwjaarsbrief bijvoorbeeld. Tintenkillers waren nog niet uitgevonden toen en de juf kwam de vlek wegkrabben met een scheermesje.  Met haar duimnagel streek ze daarna de vezels van het papier terug glad, maar je blééf het natuurlijk altijd nog een beetje zien. Die nieuwjaarsbrief was in mijn ogen onherstelbaar verknoeid, ze zou nooit meer zo mooi zijn als ze was voor die vlek.
Erg was dat. Een van de eerste teleurstellingen in mijn jonge leven.
't Is allemaal al heel lang geleden, en er is veel veranderd sedertdien. Vulpennen en stiftjes maken geen vlekken meer tegenwoordig en handgeschreven brieven worden stilaan een rariteit.
En die handgeschreven nieuwjaarsbrief- met weggeschaafde vlek - lijkt me nu eerder charmant ...

17:36 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-08-10

Een dagje om in te kaderen ...

 

Kasterlee.jpg

 

... dat was het zonder twijfel.
Nana made my day
.

We begonnen er al vroeg aan, want we weten uit ervaring dat onze dagen altijd veel te kort zijn en dat we nooit "uitgesjauweld" geraken.
Nana verwende me met een zààlig ontbijt met alles erop en eraan en we namen rustig de tijd om te genieten.
Pas een paar uurtjes later reden we wat dieper de Kempen in. Plaats van bestemming was pompoenenstad Kasterlee, waar Nana een zoektocht/wandeling had uitgestippeld.
Koffieleuten als we zijn konden we niet aan de wandeling beginnen zonder eerst een kopje van het zwarte vocht te drinken. En we waren aangenaam verrast dat dit in een eenvoudig dorpscafé vergezeld ging van een glaasje advocaat en échte slagroom. Daar kunnen sommige koffiehuizen een voorbeeld aan nemen!
Eerst drie keer een toertje rond de markt vooraleer we de juiste richting van de wandeling vonden. Ahum.
Het plannetje zou iets duidelijker gekund hebben, gelukkig kan Nana beter met kaarten overweg dan ik!
We ontdekken gaandeweg de bezienswaardigheden van Kasterlee. Kapelletjes, een heus oorlogkerkhof, Kees's molen en zelfs een kabouterberg met échte kabouters!
We genoten van "een natje" om droog te kunnen blijven als de eerste druppels vallen. Frank Deboosere kwam weeral eens zijn beloften niet na. We hadden nochthans speciaal onze afspraak een dag verzet omdat dit de betere dag zou worden. Gisteren stralend weer en vandaag moeten we tussen de druppels lopen!
Maar dat kan de pret niet drukken, even later was de bui weeral over en konden we genieten van een ijsje op een bank in het park. Zalig speculoosijs, van het beste dat ik al gegeten heb.
Het volgende stuk van de wandeling gaat door het bos, en de bomen geven toch enigszins beschutting tegen de druppels die nu toch weeral wat hardnekkiger beginnen te vallen. Onze witte zomerschoentjes zijn echter niet op zoveel bos voorzien en we krijgen natte en heel zwarte voeten! Maar tegen de tijd dat we terug in het dorp aankwamen was het gelukkig weeral droog.
Hoog tijd voor koffie. Nana's favoriete koffieadresje zat echter stampvol en we wachtten dan maar op het terras ernaast. Mensjes kijken van op een terrasje ... een perfecte zomerse bezigheid.
Even later komt er toch een plaatsje vrij in het Letterhuis, een knus koffiehuisje annex geschenkwinkeltje waar je ogen tekort komt. Deze keer kozen we een heerlijke laagjeskoffie, advocaat  en koffie afgewerkt met een heerlijke dot slagroom. Dat we vandaag eigenlijk al een overdosis slagroom hebben genuttigd laten we niet aan ons hart komen! We leven maar ene keer, toch?
Eenmaal thuis drinken we nog een aperitiefje met onze mannen. De mannen komen met het voorstel om met z'n vieren samen iets te gaan eten, en daar zeggen de miekes natuurlijk geen nee tegen!
Taverne "In de Wandeling" serveert lekkere biefstuk van eigen kweek Blonde d'Aquitaine koeien, en dat kan ons wel bekoren. Het vlees is om duimen en vingeren af te likken, lekker mals en heerlijk van smaak.

Gezellig kader, goed gezelschap, lekker streekbiertje erbij ... het perfecte einde van een perfecte dag!

 

10:11 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-08-10

Weeral een week voorbij!

 

Vrijdag weeral vandaag, wat gaat een week toch snel vooruit hé? Veel te snel, en al te vaak herinner je er na een paar maanden niet veel meer van. Dus ben ik van plan om regelmatig eens terug te blikken op de week die voorbij is, een collageke van de week in woord en beeld zeg maar.


Het weer was een beetje wisselvallig deze week al maakten de periodes met zon veel goed.
Waar ik deze week zoal van genoten heb?
Eerst en vooral de band met mama die hechter geworden is dan ooit. We hangen heel regelmatig aan de telefoon samen om even bij te kletsen, en daar geniet ik van!
En dan was er een gestolen namiddagje in Lier. Eerst samen terraske doen (zàlig, nérgens zijn terrasjes leuker dan in Lier!) en een kleine fotowandeling in het begijnhof terwijl ik op mijn ventje wachtte.
Zaterdag konden we er samen met de fiets op uit en het regenweer van zondag was dan weer goed om de nieuwe printer aan te sluiten en te installeren.  Nu kan ik eindelijk weer terug printen, joepie! 

fave five august 6th.jpg
De laatste tijd zo'n beetje onze nieuwe dada, dat fietsen.
Onze eerste fietstocht kwam eigenlijk een beetje toevallig. We waren in Bornem voor een zoektocht die we eerst eigenlijk met de wagen zouden maken, maar het bureau van toerisme maakte reklame voor fietsverhuur. Voor maar vijf euro konden we een fiets huren en tot mijn grote verbazing zag mijn ventje dat wel zitten. Hij is absoluut niet echt het sportieve type dus kon ik dat alleen maar toejuichen. We lieten de zoektocht voor wat ze was, en hadden een heerlijke namiddag, fietsend langs de Schelde. We kregen zo allebei de fietsmicrobe fel te pakken. Eerst maar een nieuwe fiets aanschaffen voor 't ventje, en die kwam er veel sneller dan ik had durven dromen, zaterdag konden we die namelijk al inwijden. Dat inwijden is gelukkig zonder hemelwater gebeurd.
Ook al was het met momenten toch wel heel erg bewolkt, meer dan een paar kleine druppeltjes hebben we niet gevoeld! Zeker een klein engeltje die in haar broekje had gepist!
Hopelijk lukt het deze weekend ook om het droog te houden, maar als ik de weersberichten bekijk ...

Verder de derde les in de zomercursus patchwork gehad, namelijk het quilten
. Dit leek leek me in het begin aartsmoeilijk, maar dat viel eigenlijk veel beter mee dan ik me had voorsgesteld. Nog één les en dan zou ik de trotse bezitter moeten zijn van een echt handgemaakt patchwork kussen!
Nooit gedacht dat ik het zou ineen krijgen!

Ooooh en gisteren hebben we geSMULD van ... balletjes in tomatensaus!  Niet meteen een culinaire hoogvlieger misschien, maar er is niks beters tegen de regenweerblues vind ik!


Het weekend ligt alweer voor ons, maak er een fijn weekend van, ondanks het regenweer!


20:55 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

04-08-10

Even terugblikken ...

Waar vernieuwing al niet goed voor is hé? Toen ik hier een paar dagen geleden aan deze blog begon te prutsen sleutelen had ik geen idee of ik het bloggen nog terug leuk zou vinden dan wel of ik na korte tijd groen van ergernis voorgoed de boeken zou dichtdoen. Een beetje klikken en zoeken later ben ik best tevreden met mijn nieuwe look, en zo te zien ben ik de enige niet die terug de blogkriebels te pakken krijgt.
Elke dag posten zoals vroeger zit er wel niet in voorlopig, ik weet begot niet hoe ik dat toen allemaal aan elkaar geschreven kreeg! Soit. Ik ben er weer, da's tenminste alweer iets.

fave five.jpg

Onze vakantie lijkt alweer zo ver weg, we zijn ondertussen alweer meer dan een maand thuis. De maand juli was er eentje om nooit meer de vergeten. Als ik er zo op terugkijk lijkt het begin van juli vreselijk lang geleden, en toch was die maand zo snel voorbij? Misschien is dat omdat er zo vreselijk veel gebeurd is?
Even draaide heel onze wereld rond familie, ziekenhuis, gezondheid en de zorg om mama.
Mama, die ons allemaal versteld deed staan met haar enorme wilskracht en levenslust.  Een dikke maand later kunnen we er gelukkig op terugkijken als iets dat "voorbij" is. Mama is elke dag sterker en heeft ondertussen de touwtjes van haar huishouden weer helemaal zélf in handen.

Ondanks de drukte was er ook tijd voor een paar leuke uitstapjes.
Goed gezelschap op de Gentse Feesten - waar we eigenlijk niet zóveel van de Feesten gezien hebben - maar dat kon de pret niet drukken.
Met mijn ventje samen het plezier van het fietsen ontdekken langs de oevers van de Schelde in Bornem en een dagje zomer vieren met Nana in Antwerpen. Stof voor nog een paar postjes.
Ik loop achter, ik weet het. Maar wat geeft het? Zolang er hier maar af en toe een postje verschijnt, toch?17:33 Gepost door Jientje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-07-10

Soms zit geluk in eenvoudige dingen ...

 

IMG_2007bc.JPG
Heerlijk toch hé?
IMG_2011bc.JPG
...  zo een volle mand vers gestreken was?
Prrrrrrr....

 

11:29 Gepost door Jientje in Geluk | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-07-10

't Is nie meer wa't geweest is ...

... en zou't ooit nog kunnen worden gelijk als 't was?

't Is alweer een hele tijd geleden dat ik hier nog iets geschreven heb. Ik heb eigelijk geen idee of ik er nog terug aan wil, of niet. Feit is dat de recente veranderingen bij Skynet - die overigens niet door iedereen even enthousiast onthaald werden - me razend nieuwsgierig gemaakt hebben.
't Kriebelt om nog eens een postje te zien groeien onder mijn vingers en de sfeer van 't bloggen op te snuiven.
Geen idee of 't nog zo leuk kan worden nu bijna iedereen naar Facebook verhuisd is?
Geen idee of er reakties op komen net als vroeger, of dat ik maar een beetje tegen mezelf zit te praten hier?
Geen idee of ik het blijf leuk vinden, of dat het me ineens weer duidelijk zal worden waarom ik toen gestopt ben?
Nostalgie naar vroeger? Hmmmja, waarschijnlijk wel.

Maar ik ben ongelooflijk kontent om af en toe weer wat meer bij mijn zusje te kunnen lezen, en sommige bloggers die gestopt zijn mis ik eigenlijk nog steeds. Misschien, heel misschien word ik af en toe ook een beetje gemist?

Zouden we nog terug gezellig aan 't bloggen kunnen slaan, of is dit voltooid verleden tijd?

IMG_7413bc.JPG

19:27 Gepost door Jientje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-07-09

Blogging all over the world

 

 

Blogmeeting in Wachtebeke, een impressie ....

 

 

blogmeeting

 

Kijk, daar heb je Emmy.
Oh en daar kijk, Chris en Kelly!
Den Borri is er ook!
En Magda! Goh! Wat ziet ze er goed uit.


Mensen die je vanzelevens nog niet in levende lijve ontmoet hebt, maar je stapt erop af en je kan ermee praten alsof je elkaar al jààààààren kent.

En eigenlijk is dat wel zo.

Bloggen.
Een vreemd wereldje toen ik ermee begon zowat drie jaar geleden.
Toffe vrienden leren kennen door het bloggen.

Maar het bloed kruipt soms waar het niet gaan kan en dus,
op een dag ben ik de wijde wereld ingetrokken ...
Ik begon in het engels te bloggen en leerde mensen kennen over de hele wereld. Wat begon als een uitdaging en een leuke manier om engels te leren is ondertussen uitgegroeid tot een druk bezochte blog.
Twee blogs updaten is gewoon te zwaar geworden, en dat is dan ook de reden waarom dit Hemelhuisje een beetje stil geworden is.

Mij kan je tegenwoordig hier vinden ...
Véél foto's en verslagjes. Elke dag iets nieuws.
Net als vroeger dus.

Het enige verschil is de taal.
Maar dat hoeft toch geen probleem te zijn?
Reageren kan altijd in eender welke taal!

Iedereen is welkom!!

http://heavenisinbelgium.blogspot.com

 

19:06 Gepost door Jientje in Web | Permalink | Commentaren (15) | Tags: bloggen, blogmeeting |  Facebook |